3 juni 2015

dieptezicht als winst

copyright: ludo rutten

Of het echt het little cherry virus was, zal ik nooit weten maar veiligheidshalve heb ik de voorbije jaren 3 kerselaars gerooid omdat er nog slechts krentengrote en saploze kersen op groeiden. 't Was ergens met pijn in het hart want de bloesems waren echt wel mooi. Op dit moment bekeken - en iedereen beaamt het - blijkt het een goede zet geweest te zijn want de tuin oogt nu veel groter doordat er een heerlijk dieptezicht is gecreëerd.  Daarbij krijgt dat stuk tuin - het vroegere tafeltennisplein - nu heel wat meer zon waardoor we de vlinders extra in de watten kunnen leggen. Zoals je ziet op de foto hebben we een stuk stam van één kerselaar behouden om er een blauwe Hundertwasser-bol op te plaatsen.

copyright: ludo rutten

Wat langer geleden verkregen we hetzelfde ruimte-effect door een oude aangetaste mispel te rooien en op die plek een avondterras te maken.


5 opmerkingen:

SuperMasj zei

Dat creëert in ieder geval veel licht. Indien je twijfelt of een boom dat soort ziektes heeft, kan je altijd contact opnemen met het federaal voedselagentschap. Zij sturen (gratis) iemand langs om te oordelen

Sofie Noppe zei

Heerlijke bovenste foto, daar wil je in verdwalen (en dat zullen de bezoekers van jullie tuin volgend weekend wel beamen).

moois van me zei

Moh zeg ! Heerlijk gewoon !

Sofie Noppe zei

Hallo Ludo, Mijn beste wensen voor een gezond 2016 (en dan komt al de rest wel vanzelf)! Kijk eens op http://alittlebitofparadise.eklablog.com/seeds-of-love-portrait-d-anciens-sofie-a119486392 , herken je die ene foto? Groetjes, Sofie

Ludo Rutten zei

dank je wel Sofie, altijd plezant zoiets te kunnen lezen. thx