24 mei 2015

witte blauwe regen


De witte ('Alba') blauwe regen mag hier zijn gang gaan in de bomen. De lijsterbes waar hij als een reusachtige slang tegenop klimt, is al volledig ingepakt. Als dank voor zijn vrijheid schenkt hij ons momenteel honderd bloemen. Ze hebben wat weg van de bloemen in de 'acacia' (Robinia pseudoacacia) maar vallen niet zo op als de gewoonlijke blauwe trosbloemen.  De blauwe regen behoort tot de vlinderbloemenfamilie zoals o.m. de brem, de lupine, de luzerne, de tuinboon en de eerder vermelde valse acacia. Naast het druk bezoek van hommels en bijen komen er ook peulen met zaadjes aan. Voor de vogels, zoals bij ons de zwartkop, is het een prima schuilplaats om geïnteresseerde fotografen het leven te bemoeilijken.


3 opmerkingen:

  1. Wat mooi! Ik hou er zo van als een klimmer zijn gang mag gaan hóóg de bomen in. Mensen zijn daar zo bang voor. In een klein tuintje kan ik me er nog iets bij voorstellen maar het geeft de kracht van de natuur zo goed weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi beeld. Ik verkies de witte blauwe regen boven de blauwe, denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtig wanneer groen zijn eigen weg mag vormen !
    Schitterend beeld, eentje om jaloers op te zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.