8 april 2015

zaaiwerk

Ik waag me alleen aan 'kinderlijk' eenvoudig zaaiwerk.

Voila, 't zaaiwerk voor dit jaar zit erop. Veel stelt het niet voor: in de voortuin werd enkele weken geleden een pakje blauwe luzerne ingezaaid (besteld via VELT) en vandaag strooide in het zegekruid (uit mijn vaders tuin) uit en werden de zaden van de Oost-Indische kers terplekke in de bodem geduwd. De witte Oost-Indische kers is een bodembedekker en de rood-geel-oranje is de gekende klimmende variëteit. Deze laatste zette ik tegen een houten keermuurtje waar hij vrijelijk tegenop mag klimmen. 

De roze - de 'Cherry Rose' - heb ik in 't pakje gelaten. Die kleur vind ik niet passen in onze tuin maar mijn vrouw, die de aankoop deed, ziet wel mogelijkheden in wat potten. Benieuwd wat dat allemaal gaat geven. De blauwe luzerne is intussen al massaal gekiemd - wat gaat dat goed! - en hopelijk lokt de plant de vlinders en bijen die ik in mijn gedachten heb. 


3 opmerkingen:

Heidi zei

Hier is dat een werkje voor vandaag. De luzernevlinder bezocht onze tuin al twee jaar, en daarnet zag ik een gehakkelde aurelia. Ik las hier ergens dat judaspenning oranjetipjes aanlokt? Dan strooi ik die zaden vandaag ook uit!

Ludo Rutten zei

Dat klopt, de oranjetipjes komen hier af op judaspenning en look-zonder-look. Ze zitten ook graag op witte spirea.

moois van me zei

oeioei! ik moet nog beginnen ! Ik weet zelfs nog niet wat ik nog in huis heb van zaad !