18 april 2015

plaats voor potten


Op het pleintje waar altijd de outdoor-pingpongtafel stond, hebben we nu onze verweerde ronde tafel met 5 stoelen geplaatst. De hierdoor ontstane lege hoeken hebben we aangekleed met nieuwe pottengroepen. Hoe meer groen, hoe liever. 

Na vruchteloos tweedehandse vorstvrije potten gezocht te hebben, zat er niets anders op dan nieuwe te kopen. Mét een gat in de bodem want een minivijver was niet meteen hetgeen ik voor ogen had. Voor de eerste maal heb ik de potgrond gemengd met bentoniet (klei) om eens te kijken of het enig verschil uitmaakt. In theorie wordt door bentoniet aan de grond toe te voegen "de vochthuishouding verbeterd", ook zouden er zo "minder voedingstoffen uitspoelen". 

Daar de potten bijna altijd in de zon staan, koos ik voor  zonminnende planten: Verbena bonariensis, Helenium 'Rubinzwerg', Erysimum 'Bowles Mauve' (muurbloem), Agastache foeniculum 'Black Adder' (dropplant), Linum perenne 'Saphir' (vlas), Tragopogon porrifolius (paarse morgenster) en Chrysanthemum x rubellum 'Clara Curtis. 


4 opmerkingen:

moois van me zei

ik zet vooral groenten in potten en zakken. Heel bescheiden hoor, ik heb maar een heel klein tuintje

SuperMasj zei

Ik heb vandaag ook enkele potten gevuld, met kruiden, omdat de kruidentuin te ver weg is voor mijn vrouw. Ook hier een experiment:: in navolging van gardener's world gebruik ik een mengeling 50% grond 50%potgrond, om de waterhuishouding te verbeteren. ben benieuwd

Ludo Rutten zei

wie weet krijgt ze zo toch nog groene vingers? :)

Silvia zei

potten in de volle zon, dat loopt hier meestal verkeerd af, vaak vergeet ik immers om tijdig water te geven ...
alvast veel succes, ik ben benieuwd!