7 april 2015

aanplant groep grassen


Momenteel (net uit bed) voel ik me als een plank. Houterig en onplooibaar. Alle spieren lijken geforceerd alsof ik een dubbele marathon heb gelopen. Toch heb ik niet meer uitgevreten dan een halve dag plantjes in de grond steken. Omdat ik de nieuwe aanwinsten echt in de watten wilde leggen, deed ik dat wel met blote handen en op mijn knieën (soms met een stuk karton eronder) dus ver moet ik de oorzaak niet gaan zoeken.

De 2 cirkels die ik in december creëerde zijn hierbij aangeplant. Niet met zilverkaarsen zoals eerst gepland maar met een bonte mengeling Geranium, Irissen, Verbena hastata, hondstong, jabobsladder, smeerwortel, Knautia macedonica, voorjaarslathyrus en een witte Japanse sierkwee.

Helemaal achteraan in de tuin -de vroegere trampolineplek- werd een kale plek volgezet met grassen (zie foto). Ik koos voor Deschampsia cespitosa, Stipa gigantea en Stipa tenuifolia, matig gemengd met paarse scharnierbloem (Physostegia virginiana). In de linkerhoek plantte ik een zelf opgekweekte, een afleggertje eigenlijk,  Aesculus parviflora.

ruwe smele met Stipa tenuifolia (vedergras)
In het kastanjen hek komt nog een Clematis en op het bergje zand een vijftal mannetjesvaren. Hiermee is de nieuwe hoek, waar de drie Cornus florida 'Cherokee Chief' de blikvangers zijn, klaar.


6 opmerkingen:

Sofie Noppe zei

Goed gewerkt! Jouw creativiteit zal beloond worden met een mooi samenspel van grassen en bloemen. Hier wordt het nog een maandje wachten op het uitplanten (diverse zaailingen staan nog in de serre).

Ludo Rutten zei

De zaailingen zijn inderdaad nog wat teer. Hier geen zaailingen, alhoewel, vandaag ga ik nog eens oostindische kers in de grond zaaien. Vorige keer goed gekiemd maar 't vervolg was wat slapjes.

stadstuinieren zei

Ben benieuwd naar het resultaat over een paar maanden.

Zem zei

Ook ik had op een opengevallen stukje in de zon laatst Deschampsia cespitosa met Stipa tenuifolia geplant :-)
Het mengen met paarse scharnierbloem lijkt me een schitterend resultaat geven. Goed idee van je.
We zien het effect vast wel wat later in het jaar!

Ludo Rutten zei

straf dat we dezelfde keuze maakten; de scharnierbloem is in principe een sterke plant die zou moeten kunnen standhouden tussen de grassen.

fruitberg zei

Goed gewerkt. Hou de scharnierbloem wel in 't oog, want die durft nogal flink woekeren (zegt de ervaringsdeskundige)