30 maart 2015

zotte staartmees

staartmees © ludo rutten

staartmees © ludo rutten

staartmees © ludo rutten

Echt al uren aan een stuk vliegt deze staartmees tegen de vensters van onze achtergevel op. Om vervolgens enige tijd uit te rusten in de bloeiende gele kornoelje vlakbij. En hopla, daar vertrekt het weer naar de vensters. Het kan niet anders of dit staartmeesje moet denken dat zijn spiegelbeeld een ander staartmeesje is. Of het moet wreed narcistisch zijn.

staartmees © ludo rutten

staartmees © ludo rutten


6 opmerkingen:

  1. Maar nee gij, het beestje smeekte gewoon om uw aandacht, 't is duidelijk een fotomodel. Wederom schoon foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik zie hier hetzelfde gedrag bij een pimpelmeesje aan een spiegel in de tuin. En die foto's zijn er weeral boenk op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Weerom prachtige foto's. En ik bedenk me net dat ik deze winter geen enkele keer een staarmees heb waargenomen in de tuin ...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wel een beetje sneu voor het beestje, die verspilling van energie.
    Het valt me hier op, dat staartmeesjes nooit alleen te zien zijn, altijd minstens met z'n tweeën of in groepjes. Wellicht is deze staartmees zijn partner verloren?
    Hele mooie foto's overigens van dit mooie vogeltje.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.