1 maart 2015

tegenwoordig doe ik het zo

screenshot RSS
Een deel van de blogs die ik volg
Op mijn blog stond rechts altijd een hele lange lijst met blogs die ik volg, lees en met een commentaartje voorzie als ik iets toe te voegen heb. Blogger voorziet deze mogelijkheid, het is een kwestie van een wizard in je ontwerp te slepen.

Heel handig was dat, je ziet immers meteen wanneer een blogger iets nieuws gecreëerd heeft en via de weergegeven titel ook waarover het gaat. Maar in een sobere en strakkere layout was het naar mijn smaak een kerstboom met teveel toeters en bellen.

Lang heb ik een aparte RSS reader gehad maar tegenwoordig doe ik het zo: in Google Chrome kan je extensies toevoegen waaronder een gratis RSS Feed Reader die netjes in de rechterhoek van je browser wordt gepositioneerd. Er verschijnt op het bijhorend icoontje een cijfer met het aantal ongelezen nieuwe stukjes. Als je erop klikt, krijg je bovenstaande illustratie te zien. In 2 klikken zit je vervolgens op de betreffende blog. Handig is ook dat je via het icoontje een nieuwe blog kan toevoegen aan je lijst met abonnementen.

Dus: moest je je afvragen waar hier de link naar je blog naar toe is - het blijkt uit Wordpress-statistieken dat vanuit Muggenbeet heel wat bezoeken naar andere blogs vertrokken - weet dan dat hij gewoon verhuisd is en zeker niet naar de prullenmand verwezen werd. Als ik wat minder reacties geef, weet dan dat ik het gewoon te druk heb (of koppijn) om achter de laptop te kruipen.


5 opmerkingen:

moois van me zei

ik heb ergens zo'n knop voor rss-feed maar heb eerlijk gezergd geen flauw idee waar hij voor dient en hoe te gebruiken. :)

moois van me zei

oeps ! ik vind die knop niet meer : soit : ze heeft er ooit gestaan dan ;)

Woelmuizenier zei

Mooi tip. 'k Ben er mee aan het oefenen. Handig dingetje, inderdaad. Het maakt een Dashboardbezoek overbodig.

Menck zei

Ik gebruik al jaren Bloglovin'. Ik vermoed dat deze feedreader volgens hetzelfde principe werkt.

Heidi zei

Bij mij is het Feedly. Ook zo ongeveer iets, je kan de blogs die je volgt ook indelen in categoriën, dat houdt het een beetje overzichtelijk.