8 maart 2015

honger


Nectarzoekende insecten kunnen bij deze eerste echte lentedagen terecht bij de winterkamperfoelie, de Lonicera fragrantissima.  'Fragrant' betekent welriekend en dat ruik je zelf ook goed als je langs deze heester wandelt. Ook de hommelkoninginnen worden er door gelokt. Ik zie ze van de ene naar de andere bloem vliegen. Het warmere weer doet in de zwemvijver ook de schijndode bruine kikkers in beweging brengen. Enkele koppeltjes zitten rechtop maar heel wat exemplaren liggen nog languit tussen de rottende bladeren op de bodem. 


koppeltje bruine kikkers op de bodem van de zwemvijver


4 opmerkingen:

fruitberg zei

De geur van Lonicera is wanneer het wat warmer is nog veel beter te ruiken. Een pracht van een plant. En de kikkers hebben geen ongelijk, denk ik.

Artemis zei

Zoals gewoonlijk weer prachtige foto's. Hoe krijg je het voor elkaar om die kikkers door het water heen zo scherp op de foto te krijgen? En die hommel is ook geweldig. Ben blij dat de lente weer gaat beginnen, want dat wordt weer genieten van jouw "kleine beestjes" foto's.

Ludo Rutten zei

Dank je wel Artemis, die kikkers is een kwestie van een goede invalshoek te vinden en dan softwarematig lichter of donker maken en contrast verhogen tot het resultaat bevredigend is.

Hilde zei

knappe foto's Ludo!!! De hommel op de 2e foto is prachtig.