8 maart 2015

achtpotig prijsbeest


En de prijs voor de beste winterverstopplaats gaat naar deze lichtbehaarde oranje spin die de winter doorbracht onder de pluizige vacht van een magnoliabloem. Deze 'pels' of behaarde schub beschermt de grote bloemblaadjes van de magnolia tot zo'n -15° tot -20° Celsius. Nu hoop ik wel dat het een inheems beest is want de betrokken Magnolia is van Nieuw-Zeelandse origine. Spinnenkenners die het 8-potig prijsbeest met naam kennen, graag een seintje. 


4 opmerkingen:

  1. Geen idee welke spin het hier betreft, maar fotogeniek is ze alleszins wél.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vermoed dat de plant hier aangekocht is? 't Zou straf zijn daty die planten uit Nieuw-Zeeland aangevoerd worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij is deze verwant aan de kruisspin. Misschien eens op zoek gaan in het geslacht Araneus? Maar misschien is dit een jonge spin en heeft ze nog niet haar volwassen kleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik denk inderdaad dat het een jong exemplaar is en de lichaamsbouw correspondeert idd met een kruisspin, dat was zowat mijn eerste reflex ook maar die oranje kleur is me onbekend. Maar zou best kunnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.