5 februari 2015

bezigheidstherapie

Veel meer dan vanuit de warme keuken vogelfoto's nemen zit er nog niet in. De koorts en de verstopte neus zijn wel weg maar de koppijn en het hoesten bederven nog wat de levenslust. 'Goed uitzieken en veel rusten' zei mijn huisarts en de sympathieke controle-arts, die op vraag van mijn precies wat wantrouwige werkgever kwam uitvissen of ik geen schijnzieke ben, beaamde dit: 'zo kan je geen andere mensen aansteken!'.  

Als toemaatje kwam er deze week nog een vlijmscherpe splinter kies los in mijn tandvlees te zitten. Hierdoor schoot ik bij elke verkeerde beet een halve meter de hoogte in en ook de bijhorende licht bloedende wonde werd bij het bijten telkens weer opengelegd. Omdat ik met griep niet naar de tandarts trek, zocht en vond ik in mijn werkbak een geknipte trektang (wel wat verroest maar mijn spuiten tegen de klem zouden in orde moeten zijn) waarmee ik dat stuk afgebroken mensenivoor uit mijn kaak kon sleuren. Even een helse pijnscheut maar intussen toch al een goede ingreep gebleken. 

 Op de foto's: een pimpelmees, een boomklever, een vrouwtje huismus, een roodborstje (er zitten er momenteel 3), een heggenmus tussen de druiven, een groenling en het silhouet van een boomklever in de vroege uurtjes. Op het bipolair-gestoorde-mussenvrouwtje na zien ze er allemaal fit en gezond uit. 7 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

Ook hier is het een vogelfeest van je welste rondom het vogelhuisje. Hoofdzakelijk ringmussen en koolmezen. Een boomklever en drie geelgorsen nemen deel aan het festijn rond de silo waar nummertje getrokken wordt. Elk om beurt, ook de bonte specht. De 2de specht die reeds enkel dagen zijn kansen probeert waar te nemen heeft geen schijn van kans. Zijn collega verjaagt hem van zodra hij ook maar naar de silo kijkt.
Mijn grieptherapie: 36 uur in bed en zweten als een stier.
'k Wens je een spoedig herstel. grts

Ludo Rutten zei

geelgorzen.... zou ik ook wel eens willen zien :)

Marthy zei

Oef, als je zulke mooie vogelfoto's vanuit je keuken kunt maken ben je een gelukkig mens.

Ludo Rutten zei

Vanachter het venster Marthy, eigenlijk valt het dubbelglas qua onscherpte nog mee, alleen als je inzoomt op de foto zie je toch dat het beter is zonder glas. De 1000 mm-speelgoed lens haalt de vogels erg dichtbij maar de pixels zijn naar mijn smaak té aquarellig.

Menck zei

Gezien de omstandigheden, zijn de foto's heel erg oké. Jij noemt het een speelgoedlens, maar ik zou ze toch veeleer omschrijven als de mogelijkheid om behoorlijk unieke beelden te maken.

Al eens een stevige grog (of twee) achterover gekapt? Doet wonderen als je een griep/verkoudheid hebt!

fruitberg zei

Leuke foto's. Ik wens je van a-harte beterschap

blijentuin zei

Van harte beterschap, Ludo. Gelukkig kan je ons wel nog laten meegenieten van je mooie foto's!
En wie had er gedacht dat er nog een aspirant-tandarts in jou schuilde :-) .