20 februari 2015

20 kg erdoor

vogels vanuit de keuken © ludo rutten
Roodborstje en koppeltje tortelduiven

De laatste restjes van de 20 kg voedersilomix voor de vogels is in de namiddag uit de zak geschud. Het is precies alsof de vogels het weten want ze zijn erg hevig om er nog wat van mee te pikken. Allemaal passeren ze nog eens de revue inclusief het koppeltje tortelduiven dat nu toch al jaren een veilige plek heeft gevonden in het dennenbosje vlakbij de achtergevel.  Zij ruimen het gesmost zaad op onder de voedersilo, zo gaat er niks verloren. Een koppeltje eksters is al enkele dagen bezig met takken aan te dragen. Ze bouwen naarstig aan hun nest en dan weten we dat ze vanuit dit 'arendsnest' alle bouwperikelen van de klein vogels nauwgezet gaan opvolgen. Niet omdat ze geïnteresseerd zijn in hooi- en leembouw maar wel in het jonge vlees dat er zal geboren worden. 


4 opmerkingen:

fruitberg zei

Ook hier gaat er heel wat zaad richting vogels. Ik heb ondertussen ook bijna 20 kg silovoer verbuikt en al 40 kg strooivoer. Als tegenprestatie blijven de vogelkens van mijn fruit in de zomer ;-)
En in de winter is 't een plezier, dat leven in de tuin

Woelmuizenier zei

Waw. Zijn dat vreetzakken bij jullie. 7kg en 3 vetbollen hebben ze hier verorberd. Niettegenstaande de 3 concurrerende bonte spechten. Nu de sneeuw bijna helemaal weg is komen ze alleen nog ontbijten.

blijentuin zei

Dankzij de ratten ben ik hier nu aan zak 3 (van 20kg) strooivoer bezig en zak 2 zonnebloempitten. Ik twijfel of ik nog een lading vetbollen ga maken?
Eksternesten hebben we hier ook in overvloed. Hopelijk roven ze niet teveel andere nesten leeg.

stadstuinieren zei

Wauw dat kan tellen. Hier ocharme 1 vetbolletje dat amper op geraakt. De vogels vinden de weg precies nog niet...