24 januari 2015

guitige kornuitenDankzij de sneeuw van vandaag werd onze duistere voederplek op natuurlijke wijze opgelicht waardoor het koppeltje boomklevers met een snellere sluitertijd kon vastgelegd worden dan anders. Dat leverde een serie scherpere foto's op dan we hier gewoon zijn. De beperking van de zwakke sensor van de Fuji finepix blijft, maar voor publicatie op het w.w.web voldoet deze net, zolang er maar niet gecropt wordt.

Intussen zijn deze boomklevers gemeengoed op deze blog, veel commentaar wordt er dan ook niet meer op gegeven, maar op de Google+ photocommunity regent het reacties uit alle hoeken van de wereld. Voor de niet-Europeanen is de boomklever blijkbaar nog een onbekende vogel. Maar de guitigheid ervan wordt mondiaal herkend.

Een foto van een dag later (deze keer wel door het dubbele vensterglas):

The Eurasian Nuthatch8 opmerkingen:

Heidi zei

Ik blijf hopen dat er hier ooit eens eentje neerstrijkt, ik heb ze nog niet "in 't echt" gezien. Ook zoon twee hoopt daar op, hij kreeg twee jaar geleden "boomklever" als scoutstotem. Mooie foto's!

fruitberg zei

't Zijn prachtige vogels. De laatste weken zie ik ze hier niet meer,geen idee waarom.

Woelmuizenier zei

Vorige week heb ik hem hier voor de eerste keer waargenomen. Deed mij denken aan die keren dat ik als kind op mijn buik en met het hoofd naar beneden de trap afdaalde.

Zem zei

Wij hebben er dus ook één als vast klant bij de catering. Het blijft mij boeien, dit prachtige vogeltje.

hoow zei

Ja, verdorie. Ik zou er hier een moeten zien ik denk dat ik een gat in de lucht spring.

muggenbeet zei

Boomklevers zitten het liefst in bossen waar ze tussen de schors op zoek kunnen gaan naar beestjes. Van hieruit komen ze 's winters naar voederplekken. Hier in de Kempen zitten er tegenwoordig echt heel veel.

Menck zei

Nooit eerder zag ik een boomklever in onze tuin. Wat mij betreft, is dit vogeltje dus allerminst gemeengoed. Knap vastgelegd!

blijentuin zei

Tot verleden jaar waren ze ook hier present om een zonnebloempit mee te pikken. Maar dit jaar heb ik ze enkel nog maar gehoord en nog niet gezien. Dus zal ik genoegen nemen met jouw prachtige foto's. ..