1 december 2014

Ales Bialiatski op bezoek


We kregen onlangs wel heel bijzonder volk over de vloer: Ales Bialiatski, de Wit-Russische mensrechtenactivist, met in zijn zog een hele filmploeg, mensen van Amnesty international en een vrijwilligster-tolk. Ales is het levende bewijs dat de brievenschrijfacties van doodgewone mensen wel degelijk een verschil maken. Meer dan 40.000 brieven belandden in zijn cel in Wit-Rusland waardoor hij vervroegd vrijkwam. Hij getuigt hoe belangrijk al die brieven voor hem waren.  Ze zorgden ervoor dat hij optimistisch bleef en ze waren een bron van vreugde. Ales is iedereen dankbaar en onderstreept dat handtekeningen helpen!


Ons interieur, onze tuin en die van ons (al jaren vrijwilligster van Amnesty International en lid van de schrijfgroep Tessenderlo-Deurne) spelen mogelijks een bescheiden rol in een nieuwe campagnefilm waaraan momenteel gewerkt wordt. We zijn vereerd hieraan te hebben kunnen meewerken. De doos trjoeffi (chocoladetruffels) die we van Ales cadeau kregen is intussen leeg. Ze hebben gesmaakt.

Ze doen me denken aan de vele schrijfavonden die ik bijwoonde (en af en toe nog wel eens doe) en waar taart en ijs altijd een prominente plek innemen. 

7 opmerkingen:

fruitberg zei

Het moet voor je vrouw (en de rest van de schrijvers) een fijne erkenning zijn voor alle energie die ze er in steekt!

onderdeappelboom zei

Mooi; en leuk om resultaat te zien van dat briefschrijven, bij mij - zoals bij velen, vrees ik - slechts een herinnering aan leuke middagen samen schrijven in de studiezaal van de humaniora...

Zem zei

Heel bijzonder, deze ontmoeting met de vrijgekomen mensenrechtenactivist.
Een teken van waardering ook voor de jarenlange inspanningen van je vrouw.

Menck zei

Tiens, het lijkt me dat ik dit logje al eens eerder heb gelezen. Of ben ik nu aan het dagdromen?

Ludo RUTTEN zei

Dat klopt, op vraag van de vereniging werd het logje even terug gehaald.

blijentuin zei

Heb daarstraks al een spotje met jullie gast op één gezien. Het moet een fijne ontmoeting geweest zijn.

Ludo RUTTEN zei

Dat heb je goed gezien Bart, de gebruikte beelden zijn opgenomen in de voormiddag. De beelden die bij ons zijn gefilmd (namiddag) hebben helaas het spotje niet gehaald. Maar 't is de boodschap die telt.