22 oktober 2014

na de ministorm


De storm die zou woeden is hier bijna onopgemerkt voorbij 'geraasd'. Vanuit mijn bed hoorde ik wel dat er wel wat leven in de lucht zat maar om het woord storm in de mond te nemen stelde het toch wat weinig voor. Een inspectieronde door de tuin bracht dan ook geen onaangename verrassingen. Geen enkele tak afgebroken, alle tuinmeubels nog op zijn plaats en de rondslingerende rommel lijkt niet bij de buren te liggen. 


Alles is wel goed nat en het waterniveau van de poelen en vijver is flink gestegen. Bovendien zijn ook de betonklinkers op het achterterras flink gereinigd wat erg welkom was want ik zat gisteren met een smurrie miserie. Een deel van het rioleringsstelsel (keukenpompbak en afwasmachine) bleek verstopt te zitten met aangekoekt vet waardoor al het afvalwater vanuit het toezichtsputje over het terras liep. Ziek of niet, dit moest met de grove middelen hersteld worden. Ik kan je verzekeren dat er na 20 jaar een en 't ander naar boven spoot en dat de regen daarbij erg welkom was om ons geleeg terug proper te krijgen. 


Na een douche en het meermaals wassen van de handen kon ik terug onder de mensen komen. Een bevalling was er niks tegen. Als ik goed aan mijn handen ruik, riek ik het nu nog. Gelukkig heeft het stormpje van vannacht zowat alle sporen van deze onfrisse werkzaamheden uitgewist. Als ge 't niet weet dan merk je er niks meer van. Als ge 't NIET weet. 

Er zijn gelukkig ook andere dingen die mijn aandacht trekken. De Cornus florida is prachtig verkleurd en aan de bosrand is er één toverhazelaar die knalgeel is geworden terwijl zijn noorderbuur (zie foto) dan weer knappe rode kleuren heeft aangenomen. De meeste toverhazelaars hebben ook veelbelovende trosjes bloemknoppen gevormd. Dat ziet er goed uit.


8 opmerkingen:

  1. Wat een mooie herfsttuin en van die onderste foto word ik helemaal vrolijk, lekker die knalkleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. waauw, die tweede foto is ECHT schoon !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er goed uit , Ludo. Mijn toverhazelaar is nog lang niet zo mooi nu. En de vissen zullen wel niet verdrinken van wat extra water

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik treed Hoow bij: de tweede foto is een plaatje.
    Hier was de storm intenser, maar behalve wat verplaatste tuinmeubels heet hij geen schade aangericht te onzent.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zoveel verschillende tinten!
    En dat geurig werkje kan ik me goed voor de geest halen...
    En indien nog niet genezen : van harte beterschap.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. prachtige sfeerbeelden van een schitterende en erg warme tuin die zich stilletjes klaarmaakt om de seizoensovergang te maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Volgend jaar doen we nog eens mee met het opentuinenweekend van VELT. Heb intussen nog wat nieuwe plannen.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar een stormpje niet allemaal goed voor kan zijn! Levert trouwens ook hele mooie foto's op, fijne tuin hebben jullie!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.