26 oktober 2014

huismussen

huismus

De tijd van het vogel voederen komt stilaan in zicht, daarom werd de Fujifilm HS50 EXR compact-superzoom (sensor is brol maar voor foto's van vogels heb ik voorlopig niks beter in huis) uit de schuif gehaald om het toestel terug onder de knie te krijgen. Enkele leden van onze huismussenkolonie vertoefden in de rode vlier. Verdekt opgesteld in de deurkier kreeg ik ze goed in beeld. Zolang er niet gecropt wordt, zijn de foto's acceptabel. Maar als je voor 350 euro kunt zoomen alsof je met een 1000 mm-lens aan de slag bent, dan weet je dat niet moet melken over de beeldkwaliteit. Alles heeft zijn prijs. 
5 opmerkingen:

Artemis zei

Ik verheug mij ook alweer op het voederen der vogels. Bij mij komen de musjes in de winter vaak in groepen van wel 15 of meer. In die kleine tuin van mij een prachtig gezicht, zo'n grote groep vogels.

fruitberg zei

Ik zag daarnet in de tuin de lege vetbolhouders hangen (die ik heb laten hangen een hele zomer), en bedacht me ook dat het weer stilaan tijd wordt voor 't voederen. Ik vind die foto's trouwens best OK.

Zem zei

Hier zitten de mezen al in de kale krentenboom te kijken of het voer eraan komt.
Ik zal de komende week de wintervoorraad maar eens gaan bestellen.

Miss Creatuurtje zei

Wat mooi! (ik val waarschijnlijk in herhaling maar ik vind alle foto's mooi die hier de revue passeren :-)) Ik ben héééél hard aan het sparen voor zo'n lens!

Marthy zei

Vooral die onderste met dat scheve kopje vind ik erg mooi. Voor mij zijn ze beslist acceptabel.