27 oktober 2014

gezelschap in het bos


Ik had gehoopt om een imposante blauwe reiger te kunnen fotograferen. Tegenwoordig doet hij me bijna elke dag opschrikken. Telkens ik onze achterste poel nader vliegt hij met zware slagen op. Een geweldig beest dat zichtbaar moet wroeten om zich zo snel mogelijk uit de voeten te maken. Ik denk dat hij op kikkers jaagt want vissen zwemmen er niet in die poel. Aan de moerasplanten te zien waadt hij ook door het water. Als hij maar zo slim is om met zijn snavel geen gat in de onderliggende folie te maken want dan zal het snel uit zijn met zijn waterpret. 

De reiger was er niet. Het geritsel vlakbij bracht een ander interessant dier in het vizier: een eekhoorn. Hij sprong net van de grond in een Zweedse meelbes (Sorbus intermedia). Slim als die beesten zijn, klimmen ze dan aan de achterkant van de stam naar omhoog om vervolgens via het takkengestel weg te glippen. Bij het draaien naar de achterkant kon ik nog juist een behoorlijke foto maken en weg was hij. Die reiger.... die krijg ik ook nog wel eens bij zijn pietje.


6 opmerkingen:

Zem zei

Ook wij hebben de afgelopen maand voor het eerst een eekhoorntje gespot. Fabelachtige springkunstenaar!

moois van me zei

en 't is ne rosse !

Ludo RUTTEN zei

ja, van die exoten heb ik hier nog niet gezien; allemaal 'rosse' hier.

fruitberg zei

Ik zie nochtans het pietje van de eekhoorn niet op de foto. Gek hoe die dieren een hele lente en zomer lang verborgen zijn en tijdens de herfst zo makkelijk te spotten zijn

Groentje zei

Oh zo schattig! Daar kan ik nog steeds blij van worden :)
Die reiger komt nog wel een keer.

de biodiverse tuinier zei

Reigers hebben geen pietje. Ik dacht dat een natuurkenner als jij dat we zou weten ;-)