26 augustus 2014

fleurig hoekje


Aan de voet van de amberboom nabij de parkeerplaats heb ik gisteren een deel van de verharding opengebroken om er een nieuw (bescheiden) fleurig hoekje te maken. Na eerst nagekeken te hebben hoe de normale draaicirkel van de auto is, wist ik dat mijn sloop- en opbreekwerken beperkt moesten blijven. De zware hamer is er aan te pas gekomen om de chappe los te kloppen en ook de handzaag werd gehanteerd om de wortels van de Liquidambar uit het plantgat weg te krijgen.

De brokken zand-cementmengeling werden vanonder in het plantgat gelegd en de uitgeschopte arme zand werd volledig hergebruikt. De bovenste 10 centimeter werd wat verbeterd en tegelijk basischer gemaakt met zeewierkalk. Aan de rand plaatste ik een nieuwe afboording die contrasteert met de parking.  Vermits dit nieuwe hoekje pal op het zuiden ligt en droogte onvermijdelijk zal zijn, koos ik voor 3 Perovskia's atriplicifolia 'Blue Spire' (kalkminner) met als onderbegroeiing  Sedum 'Carl' omdat ik op de kwekerij zag dat ze mooi bij mekaar passen. Voor 20 euro en na drie uurtjes werk was alles beklonken.


4 opmerkingen:

Menck zei

Zoeken tot je toch nog een beplantbaar hoekje vindt: ik herken het als geen ander. ;-)
't Zal bijzonder fraai worden eens de flora tenvolle ontwikkeld is.

Ludo RUTTEN zei

Je kijkt er meteen op als je hier binnenrijdt, dus mocht het wat kleurrijker.

blijentuin zei

Mooi! en die droogte zal nog niet voor direct zijn denk ik.

fruitberg zei

Ik ken het gevoel, zo overal stukjes verharding of gras proberen we te knibbelen. De bijen gaan oko tevreden zijn met je werk Ludo