29 augustus 2014

1/2000ste van een seconde

't Is nog niet helemaal zoals ik wil maar op sluitertijd 1/2000 van een seconde (uit losse hand) ziet de vliegende glazenmaker en zijn vleugelslag er zowat uit zoals ik wil. Met een statief was het wellicht nog iets scherper geweest maar oefening baart kunst. Volgende keer beter. De bloedrode heidelibel is wel fijn gedetailleerd maar dat was niet moeilijk. Dat mannetje kwam gewoon naast me zitten en verroerde zelfs niet als ik mijn compact 30 cm boven zijn lijf hield. Af en toe kwam er een koppeltje bloedrode heidelibellen langs waarbij het vrouwtje zo nu en dan een eitje deponeerde in het water.

12 opmerkingen:

Menck zei

Ik vind de 'in de vlucht'-foto's zeer de moeite. Zelf zou ik er nooit ofte nimmer in slagen zulke opnames te bewerkstelligen. Hoedje af, kortom.

Ludo RUTTEN zei

@Menck: deze glazenmaker vliegt als volgt: 2 meter vooruit, even surplace, 2 meter vooruit, surplace, enzovoort. Ik probeer hem te verschalken als hij surplacet.

blijentuin zei

Knappe foto's. Niet alleen de glazenmaker is de moeite, maar ook de achtergrond lijkt juist geschilderd. Bij het fotograferen van de vleermuizen in onze tuin kan ik niet sneller dan 1/200 omdat ik met flash moet werken. Heb je al eens geprobeerd om in te flitsen om het beeld te bevriezen? Niet dat ik al zoveel ervaring heb ;-).

Artemis zei

Als ik de foto's op mijn eigen blog vergelijk met jouw prachtige foto's, dan komt het schaamrood me op de kaken.

Woelmuizenier zei

'k Denk er serieus over na om al mijn insecten/wilde planten boeken e.d. in de vuilbak te gooien (te laten recycleren). Dan koop ik de Muggenbeet© edities.

Ludo RUTTEN zei

@blijentuin: die techniek ken ik niet :) Wil ze wel leren.

fruitberg zei

Knappe foto's Ludo

de biodiverse tuinier zei

Jouw foto's worden steeds straffer! En heb je dit beeld nu bewerkt of ziet die achtergrond er echt zo 'schilderijachtig' uit? Hoe dan ook - heel knap!

moois van me zei

zeer zeer zeer schoon !

Groentje zei

Vooral de eerste twee foto's zijn schitterend! Vind de combinatie met het gedetailleerde insect en de onscherpe achtergrond geweldig. Geen je geen natuurfotografielessen? ;)

Marthy zei

De vraag die Groentje stelde kwam ook bij mij op. Schitterende foto's, Ludo!

onderdeappelboom zei

Mooi, petje af inderdaad! En ook mooie nieuwe coverfoto van je blog.