15 juli 2014

kwartet vlinders

landkaartje, boomblauwtje, kleine vos en dagpauwoog

Na zovele dagen regen komt de zon sinds gisteren toch af en toe eens piepen. Het moment bij uitstek voor de vlinders om uit hun schuilplaats te komen. Ik kan zelf ook van de zonnewarmte genieten want in Frans-Vlaanderen brachten we 4 dagen lang door in een klamme tent met een nat grondzeil. Geen streepje zon is ons daar gegund maar .... voor de Tour en 100 jaar WOI moet je wat over hebben. Op zo'n dagen kan je de Zuid-Fransen in Bienvenue chez Les Ch'tis niet anders dan gelijk geven: het weer in Nord-Pas de Calais is erbarmelijk slecht, zonder dikke jas vriezen de tenen van je lijf. Al leek het in Bergues, waar we de vestingswerken van Vauban bezochten,  zelf best wel mee te vallen. 

Wachten op de renners in Poelkapelle

Na 2 uur wachten zijn ze daar, in een flits zijn ze weer weg.

Bergues, een kleine stad met indrukwekkende vestingswerken van Vauban en ....
tevens het decor van de Franse kaskraker Bienvenue chez les Ch'tis.


5 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

'k Zou niet graag mee fietsen in 't midden van zo'n bende. Ik stel mij al voor hoe dat zou aflopen als al die pedalen mekaar raken. En dat er een motard mee koerst vind ik niet eerlijk.

fruitberg zei

De vlinders zijn hier nog altijd behoorlijk afwezig, ik reken op de zon de komende dagen om ze te doen verschijnen

blijentuin zei

Wat een prachtige kleuren. (Toch op de eerste foto ;-) )
Les Ch'tis is en blijft een vree goeie film.

Ludo RUTTEN zei

Enkele dagen voor we afreisden naar Bergues huurden we de film. Die film heeft in het stadje voor een echte boost gezorgd, er worden speciale wandelingen georganiseerd langs alle opnameplekken in de stad.

silvia zei

Het boomblauwtje is mij steeds te snel af. Vlinders fotograferen vind ik aartsmoeilijk. Nooit zitten ze zoals je het wenst, en net op het ogenblik dat je denkt, "yes", klappen ze hun vleugels dicht of stijgen ze op ...