6 juli 2014

grote groene sabelsprinkhaan


8 opmerkingen:

  1. Mooie foto, leuk beest. Vroeger zag ik ze veel bij mijn ouders in de tuin, de voorbije jaren hele wat minder (vorig jaar zaten er hier twee, misschien een nieuwe start...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier was het ook een hele tijd geleden dat ik er eentje zag, vond wel een aantal nimfen ervan maar geen volwassen exemplaar. Tot daarnet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. En dus zag ik er daarnet ééntje in de Aster verscholen :-) Wel even schrikken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie opname, wat zijn het bijzonder beesten zo van dichtbij gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Elk jaar heb ik in de tunnel minstens één exemplaar op de tomaten. Ook dit jaar. Behalve enkele gaten in enkele bladeren veroorzaken ze geen schade. Een mooi dier inderdaad.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Prachtige foto. Zo van dichtbij is het net een pre-historisch beest.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ook in onze tuin gespot op de Bernagie. Heel rustig en tergend langzaam kroop hij (of zij?) over de toch wel lichtjes stekelige stengel.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.