17 juni 2014

tricolore brievenbus

Vandaag is er iets speciaals op de TV, live from Brasilia. In 't kader daarvan heeft mijn wederhelft onze brievenbus opgesmukt met de kleuren van de Belgische vlag. Ze heeft die inkleding gelukkig met wat smaak aangepakt, vooral de bloemetjes vind ik mooi gedaan. Zelfs in de klimop, de beukenhaag en de Japanse spirea werden bloemen geweven. De Belgische tricolore bestaat m.i. bovenal uit handige kleuren, bij verlies moet je enkel de gele en de rode banden verwijderen en je hebt de kleur van de rouw. Toch gemakkelijk, het zwart altijd bij de hand. Aan verlies wordt hier binnenshuis evenwel niet gedacht, niet winnen lijkt zo te zien onmogelijk.


de brievenbus, anderhalf uur voor de voetbalmatch België - Algerije

update: nog een half uurtje eer de match begint, nog snel een ander attribuut van mijn vrouw tonen:
rode bulldog met halsketting (achtertuin)
goed om weten: The Red Bulldogs is eveneens de fanclub van Standard Liège


4 opmerkingen:

  1. Toen ik (eeuwen geleden) bij het leger was moest ik (i.e. mijn jeep) gedepanneerd worden. De kerels namen een belgische tricolore, scheurden er het zwart en geel af (zonder politieke intenties!) en wat bleef er over...
    Een noodsituatie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door het oog van de naald. OEF! gewonnen maar daar is alles mee gezegd (2-1)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 100% mee akkoord. Toch content!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't Was met de hakken over de sloot, maar toch over de sloot :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.