5 juni 2014

de nek

een foto over het onderwerp zou niet gesmaakt worden

Ik had al langer pijn in de achternek. Ik dacht dat het aan het kopkussen lag. Tot op een dag het kleine onderhuidse bolletje naast de nekwervels ineens begon te zwellen tot de grootte van een pingpongballetje. Meteen naar de dokter want mijn begrafenis mag nog wat wachten. We gaan dat proberen weg te krijgen met antibioticum was het eerste oordeel van de behandelende arts. Dezelfde avond werd ik opgebeld om toch 's anderendaags terug te komen voor een incisie. Alle artsen van de groepspraktijk vonden dat na overleg beter. 

4 keer ben ik intussen al naar de dokter geweest en al wat eruit te halen was, is intussen verwijderd. Om de geuren en kleuren te beschrijven, heb ik nu even geen zin. De bacterie die onderhuids aan 't broeden is/was heeft naast lopende materie ook harde materie achtergelaten, dat men voorlopig laat zitten. Nog een week antibioticum slikken en dan dien ik voor de vijfde maal de wonde te laten nakijken en bloed te laten trekken. 

Het is iets dat vaker voorkomt, aldus een van de artsen, bij mij was het alvast de allereerste keer. Mijn vrouw denkt dat het allemaal begonnen is met een stuk teek dat na een mislukte verwijdering blijven zitten is. Ik herinner me inderdaad dat net op de plek van het bolletje een teek gezeten heeft maar het kan even goed iets anders zijn dat mijn lijf is binnengedrongen. Veel energie had en heb ik momenteel niet, toch heb ik me het voorbije weekend kunnen opladen om een afgeslankt VELT-tuinenprogramma af te werken. 

Deze morgen wou ik nog schrijven dat ik stopte met bloggen, heel even is dit bericht online geweest, maar ik heb intussen geleerd dat je nooit zo'n beslissing moogt nemen als 't wat minder gaat. Het komt wel goed.

Nog een foto van de achtertuin, want dat interesseert je (terecht) meer:

achtertuin op 5 juni 2014  (foto is vergrootbaar)


12 opmerkingen:

Woelmuizenier zei

Vandaar dat je laatste bericht 'niet bestond'.
Kop op, Ludo. Muggenbeet for president!

Tuinatelier Herman en Vermeulen zei

Ik hoop van harte dat de energie weer terug komt, om te tuinieren en ook om ons daarvan te vertellen.. Succes met herstel!

hilda zei

ik voel uw miserie tot hier, Ludo en ik hoop dat je snel van dat ping-pong balletje verlost bent. zet dat bloggen gerust maar eens op pauze, al hoop ik dat je er nog niet mee op houdt, 'k zou uw berichten toch wel missen.

Ludo RUTTEN zei

dankejwel Hilda, dat bolletje (de zwelling) is eruit maar de wond is nog niet genezen en er zit nog een verharding in (maar te diep).

De Zandeik zei

Heel mooie foto's, de begeleidende tekst heel wat minder. Hopelijk is alle ellende vlug achter de rug. Sterkte!

onderdeappelboom zei

Brr, wat ellendig voor je! En niet te snel stoppen met bloggen. Pauze nemen is beter; de goesting komt wel terug.

Zem zei

Ludo, wat vervelend. Ik dacht van de week al eens: hij zou toch niet denken aan stoppen met bloggen...
Je nieuwe header is trouwens erg mooi, en de achtertuin gewoon prachtig.
Ik hoop dat je het fysieke probleem snel de baas wordt, zodat je energie terugkeert. En teken: stiekemerds zijn het.

fruitberg zei

Ludo, ik hoop dat je er snel weer bovenop bent.
En dat stoppen met bloggen, ik zou niet over éénnacht ijs gaan.
En dan die foto van je tuin : hij ziet er even geweldig uit als vorig jaar. Ik vind jouw tuin de mooiste tuin van alle tuinen die ik tot nu heb bezocht, en dat zijn er heel wat, geloof me vrij.

Bart zei

Alléhow Ludo, laat u niet doen door die kleine vieze beestjes! Zoals Hilda zegt: even op een lager pitje bloggen als de zin ontbreekt, maar absoluut niet stoppen hoor! Hou je haaks!

Heidi zei

Oei Ludo, veel beterschap gewenst. Ik hoop dat je nog lang verderblogt, want ik kan echt genieten van je schrijfsels en je foto's. Op 't gemakje de batterijtjes weer opladen!

Sylvia zei

Mijn gok was dat je op vakantie was. Helaas fout gegokt. Veel beterschap gewenst!
Ik hoop ook dat je blijft bloggen, maar natuurlijk enkel als je daar zelf energie haalt. Als je jezelf verplicht tot een blogpauze (bijvoorbeeld twee weken niet bloggen), zal je vanzelf wel merken of je het mist. Ik reken erop van wel. ;-)
Hopelijk vind je wat rust in je tuin terwijl de antibiotica hun werk doen.

blijentuin zei

Neem zeker te tijd om te herstellen en geniet vooral van je supertuin, een voorbeeld voor velen van ons!
En wat het bloggen betreft : alles mag, niks moet! Maar lezen en vooral kijken doe ik hier gretig!
'Kijk omhoog Ludo, want daar is de blauwe lucht!' zou Ramses zeggen ;-)