12 juni 2014

alles moet kapot

Dan zit je op je tuinstukje ecologisch te tuinieren (voor je gezondheid, natuurontwikkeling en leefmilieu) en dan stinkt het plots uren in de wind naar een chemisch product. Blijkt dat de aanpalende boer met de grote middelen selectieve herbiciden aan 't spuiten is. Alles moet kapot .... behalve zijn mais! Ik heb de kinderen dan maar afgeraden om in de achtertuin te komen. Soms denk ik dat het toch niet opschiet met die schone ecologische gedachte.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Een maand of twee geleden hier ook meegemaakt. Ik was in de tuin aan het werken en opeens kwam er mij een vieze, chemische lucht tegemoet.

Spijtig dat de meeste boeren nog steeds niet verder denken dat hun neus lang is, ze zijn bijna allemaal langzaam aan hun gronden kapot aan het maken.

Ludo RUTTEN zei

Inderdaad: de bodem, het grondwater, onze gezondheid..... er is geen respect. Er zijn al zoveel informatiecampagnes geweest, iedereen hoort tegenwoordig te weten dat dat vergif moet gebannen worden. En dat met de wind de gifpartikels tot bij ons (e.a.)binnen worden gewaaid zal ook zijn zorg niet zijn. Intussen verdienen Monsanto en co sloten vol geld op ons aller kap.

Woelmuizenier zei

Groei, groei, groei, tot het systeem zichzelf vreet.
Gek genoeg behoren ook de uitgaven voor vergif en ziekenzorg tot het bruto nationaal product.
In elk geval is die'schone gedachte' toch al een tijd geleden gekiemd. Bloei en zaadvorming hebben tijd nodig. Het bio netwerk breidt zich uit. Hoewel een net niets anders is dan een verzameling gaten kan je er grote vissen mee vangen. Maar 't zou me niet verbazen als Monsanto en C° er al aan denken ook de biomarkt te veroveren en te controleren.

Ludo RUTTEN zei

@woelmuizenier: ik denk dat je gelijk hebt. Als er niks anders opzit dan biolandbouw dan hebben de grote spelers de touwtjes al lang in handen; eventueel kopen ze de gronden op en moet iedereen betalen om ze te mogen gebruiken. Als tegen dan het water (inclusief grondwater) ook al niet geprivatiseerd is.