2 mei 2014

de goesting van die van ons


We moeten het zeggen zoals het is: sinds mijn loopbaanonderbreking worden bijna alle kosten gedragen door mijn wederhelft. In september verandert dat als ik 's morgens weer met mijn boekentas en boterhammen richting Mol vertrek. Dankzij die van ons haar inkomen ben ik in de mogelijkheid om mijn verslaving aan bomen en struiken te financieren. Dat leverde de voorbije 2 jaren heel wat aanwinsten toverhazelaars en magnolia's op. Zelf heeft ze - dochter van een bijzondere-coniferen-liefhebber  - ook haar lievelingsplant: de bloemkornoeljes of Cornus kousa en Cornus florida. De kousa's doen het hier heel goed, de florida's heel wat minder.We hebben intussen al heel wat variëteiten in huis waaronder de 'China Girl' en de 'Dwarf Pink' (bovenste foto) en volgende week komt er waarschijnlijk nog eentje bij want dan gaat mijn vrouw er een nieuwe uitkiezen. Het is niet uitgesloten dat het de variëteit die haar naam draagt zal worden. Al weet ik wel dat ze ook zal wegsmelten als ze een C.k. 'Satomi' in volle bloei zal kunnen aanschouwen. Ik vind het zelf ook prachtige planten. Na de bloemen komen immers nog de framboosachtige rode vruchten en de mooie herfstverkleuringen. Behalve het af en toe wegknippen van een afgestorven tak, hoef je er niks aan te doen.

Cornus kousa chinensis voor blauwe regen


5 opmerkingen:

Groentje zei

Wat een bijzondere plant! De bloemkornoelje kende ik nog niet.

fruitberg zei

Ik heb hier Cornus kousa 'Blue shadows' aangeplant. Ik weet niet of je naar Le Try gaat, ze hebben er een grote verzameling volwassen struiken in de toontuin staan, zo kan je goed uitkiezen welke je de mooiste vindt.

Ludo RUTTEN zei

We gaan inderdaad terug naar Le Try. Bij de aankoop van de toverhazelaars hebben we afgesproken om later terug te komen om de bloemkornoeljes in bloei te kunnen bekijken.

De Zandeik zei

Heel mooi. Zelf hebben we alleen de Cornus mas staan.

de biodiverse tuinier zei

In de biodiverse tuin de inheemse Rode kornoelje en Gele kornoelje. Maar aan die prachtige Cornus Kousa konden we niet weerstaan!