4 januari 2014

huisje zonder peperkoek



Zowat een kwart van onze 'Grote Netewoud-wandeling' met vertrek aan de watermolen van Meerhout stapten we langs omheiningen, afzichtelijke coniferen, tuinhuisjes & caravans allerhande. De linkerkant was schoner: daar stroomde de Grote Nete en hier en daar dobberden een meerkoet en eenden. Ook de jagers waren van de partij net als een lawaaierige squad die toertjes draaide op een gele zandduin. We zeiden nog tegen mekaar dat men deze wandeling beter de koterijentocht had gedoopt. Gelukkig werd de wandeling al naargelang we vorderden interessanter en rustiger. Toch leende deze wandeling zich perfect om een mooie fotoreeks omtrent de "Vlaamse Bouwmeesters onder ons" samen te stellen. Het mooiste exemplaar heb ik hierboven vereeuwigd. Geloof me, de anderen waren stukken erger. Dit huisje-zonder-peperkoek heeft nog ergens iets, maar wat precies ... weet ik ... niet zo heel precies.  


4 opmerkingen:

  1. Lang geleden was er eens ... en ze woonden in een eenvoudig huisje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moesten deze bakstenen muren kunnen spreken.... :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk ingekleurd.
    Ik ben alvast niet positief voor de landschappelijke ontwikkeling de komende jaren. Meer mensen, meer armen, minder geld en hetzelfde aantal km²...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat technische uitleg voor diegene die het interesseert: de foto is bewerkt in Photoshop elements waarbij alles behalve het huisje geselecteerd werd (huisje selecteren en selectie omkeren) en de kleuren vervolgens uit dit selectiegebied verwijderd werden.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.