6 januari 2014

het ijzeren gordijn van Vlaanderen

Waar je ook gaat langs Vlaamse wegen, daar kom je .... . Vul zelf maar in maar vaak trekt het op niet veel. Manshoge afspanningen met daarachter ondoorzichtige, gruwelijk geschoren coniferenhagen: hét IJzeren Gordijn van Vlaanderen. De opgetelde lopende meters kunnen zo in het Guinness-recordenboek.

Vaak lopen er dan ook nog 2 of 3 blaffende en grommende honden met je mee alsof je op het punt staat zo'n rosse conifeer te stelen. Als er dan aan de enigste toegangspoort - die altijd gesloten is - ook nog een waarschuwingsbordje hangt met een revolver op, dan rijst toch de vraag: zijn wij dan zo'n gevaarlijke mensen of woont hier iemand die heel bang is. "HIER WAAK IK", terwijl ik zou denken dat zo'n buitenverblijfje net dient om je lekker te ontspannen.


9 opmerkingen:

bart zei

We leven dan ook in een énorm gevaarlijk land! http://www.demorgen.be/dm/nl/2907/Magazine/article/detail/1768591/2014/01/06/Overvallers-wilde-dieren-overstromingen-reizen-naar-Belgie-is-levensgevaarlijk.dhtml

Ludo RUTTEN zei

Ik las het ook Bart, grappig overtrokken en karikaturaal.

Menck zei

Een minder grote tuin van privacy voorzien, is niet altijd makkelijk. Doorgaans is een haag de enige mogelijkheid om al te veel ruimteverlies tegen te gaan. Een haag kan perfect smal worden gehouden, net als bijvoorbeeld een met klimop begroeide afrastering. Een verwilderde heesterhaag is in die optiek geen optie, laat staan dat er een bomenrij wordt aangeplant.

hildevn zei

Geen beter afschrikmechanisme dan een rosse conifeer. Zoals je merkt deinst iedereen verschrikt terug.
Ik zou toch eens tussen die coniferen gaan piepen als ik van jou was.

woelmuizenier zei

Zo'n haag (met revolver) is toch gewoon het visitekaartje van de eigenaar. Hij wil je een eventuele ontgoocheling besparen.

Ludo RUTTEN zei

welkom woelmuizenier en veel succes met je blog.

fruitberg zei

Ik verkies toch zo'n lelijke draad rond het erf als ze een agressieve keffer hebben. En van zo één conifeer kan je er véél lelijke maken, maar 't is goedkoop en groeit snel...

bentenge zei

Kijk, sommige dingen leven in mijn hoofd. En dus denk ik even na over dit postje.
Het is een moeilijk item.
In onze buurt bvb kreeg (dit is een isnchatting op basis van wat ik hoor en lees) één huishouden op tien reeds inbrekers of autodieven over de vloer. Regelmatig denk ik na over het plaatsen van een afsluiting zoals ze daar op de foto staat. Maar ik vind het visueel griezelig. Dus blijft onze tuin een relatief open gevoel houden. Nadeel daarvan is dat jan en alleman zomaar onze tuin binnen wandelt zonder het minste obstakel. Soms blijf ik hardnekkig, terwijl ik langs de andere kant regelmatig denk, verdemme, zouden we niet een beetje verder van Brussel gaan wonen voor onze eigen gemoedsrust.
Als een conifeer en een afsluiting sommige mensen helpt, dan is dat maar zo denk ik dan. Maar het blijft lelijk.

Ludo RUTTEN zei

In een bouwzone kan ik er gemakkelijker vrede mee nemen dan wanneer ik zoiets tegenkom in natuurgebied, landbouwgebied of bosgebied. Daar stoort me dat behoorlijk.