25 oktober 2013

spiegelvijver Averbode


reflectie van het abtskwartier

Ik heb het op mijn blog al enkele keren over de spiegelvijver van de abdij van Averbode gehad. Er werden al wat foto's getoond van de werkzaamheden (deze bijvoorbeeld) maar het eindresultaat had ik nog niet op Muggenbeet gezwierd. Omdat ik gisteren mijn fototoestel toch op zak had, ben ik even de abdij binnengewandeld om wat beelden te schieten. Het was op dat moment nog redelijk mistig - én vroeg - maar de weerspiegeling was goed genoeg om er een geslaagde foto van te nemen. De rechte lijnen van het abtskwartier lenen zich daar ook toe. Mooi meegenomen is het groepje oranje herfstbladeren dat door de zachte stroming naar de afvoergoot gedreven is. Het was vast en zeker een gedurfde transformatie van het binnenplein maar de norbertijnen mogen tevreden zijn met het eindresultaat.

(Het Nieuwsblad heeft van deze reflectie een schitterende nachtopname.)

6 opmerkingen:

fruitberg zei

Ziet er inderdaad erg goed uit, die spiegelvijver. 't Is eigenlijk alweer (te) lang geleden dat ik naar ben geweest, in de Abdij (vroeger woonde ik er 5 km vanaf)

Menck zei

Mooi hoe beide foto's welhaast vanuit dezelfde positie/invalshoek zijn genomen. Zulks resulteert in een boeiend contrast.
Gek, maar als ik 'Averbode' zie staan, denk ik spontaan terug aan de 'Vlaamse Filmpjes' uit mijn lagereschooltijd.

Ludo RUTTEN zei

@Meck: helemaal niet gek, want de Vlaamse Filmpjes werden op de abdij gedrukt.

merel zei

gewoonweg prachtig, in hou zo van wie van weerspiegelingen en deze hier is echt wel geslaagd

silvia zei

Vooral het feit dat de hemel weerspiegeld werd, gaf de doorslag bij het toekennen van de opdracht. Omgeving was de gelukkige;
http://omgeving.be/blog/projecten/abdijplein-averbode/

Hilde zei

prachtige reflectie!