5 juni 2013

beeldhouwwerk

het gehouwen beeld dat ik cadeau kreeg

Eén van de vele bezoekers op onze open tuin  deed me een mooi houten beeld cadeau. Zomaar. Het is een werk waar je van alles in kunt zien al naargelang je 't draait en keert. Het gezicht (voorkant foto) is niet te missen maar ook op de achterkant is een figuur te zien en het geheel heeft ook wat weg van een elegant bewegend lichaam.

De kunstenaar in kwestie bewerkt verschillende materialen. Ons beeldje is gekapt uit inheems hout. Vlakbij zijn woning, hier niet ver vandaan, heeft hij aan de straatkant verschillende gezichten in een dode boom uitgehouwen. Wij kenden mekaar helemaal niet, ook al zijn we verre buren, maar het opentuinenweekend bracht daar verandering in. Johan Haesevoets is de naam van de beeldhouwer en wie weet stoot je bij een boswandeling ooit wel eens op een werk van hem.

Johan liet me kiezen uit 2 werken: de boom met het gezicht (foto) of een Afrikaans masker. Mijn keuze was snel gemaakt want het is de bedoeling dat het geschenk een opvallende plek aan onze bosrand krijgt. Waar zo'n opentuinenweekend niet goed voor is! Los hiervan heeft de man in kwestie van mijnentwege een rondleiding gekregen door de tuin en, zo te horen, zou hij zijn tuin toch willen omturnen naar ons voorbeeld. De bodem en licht-schaduwverhouding is er quasi identiek als hier bij ons. De Schoterse bossen blijven de Schoterse bossen.


4 opmerkingen:

  1. Fantastisch mooi! Johan Haesevoets mag ook eens bij ons in de tuin komen zitten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hola, mooi

    En leuk om zo eens de onbekende buren te ontmoeten!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat lijkt me wel iets dat je in je tuin kan integreren. Maar toch vooral fijn dat je nog iemand aanzet om zijn tuin te vernatuurlijken

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @fruitberg: ik verwacht dat er dit jaar heel wat poorten met afvalhout gaan gebouwd worden, al dan niet met een varken bovenop :)

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.