26 april 2013

wat er van geworden is

Voor diegenen die zich afvroegen wat er van die onbekende stotende bloembol (17 maart jl.) of de lookalike van die gekke Londense toren geworden is, hier de plant in volle glorie:


Fritillaria persica naast de veldkapel

De Perzische keizerskroon overtreft mijn verwachting. Hij heeft de winter- en schoonheidstest met glans doorstaan dus kan ik er enkelen bij poten. Alleen is ook maar alleen. Ik schat dat de plant bijna 70 of 80 centimeter hoog is. De paarse klokjes hebben mooie en opvallende gele helmknoppen.

Wat mijn openluchtzaaisels betreft: het komkommerkruid (uitstekende bijenplant) staat er mooi op. Ieder zaadje lijkt wel gekiemd. Van de tientallen Oost-Indische kers is nog niks te zien en hetzelfde geldt voor de zonnebloemen. Hopelijk komt het nog goed.6 opmerkingen:

Zem zei

Imponerend mooie plant, en die paarszwarte kleur!

Linda zei

Wauw, die zie je niet over het hoofd.... Echt heel mooi.

De Zandeik zei

Komkommerkruid verdraagt meer koude dan Oost-Indische kers en zonnebloemen. Misschien dat deze het nog een beetje te frisjes vinden om te kiemen.

De Zandeik zei

Oeps, te vroeg geënterd. Die Fritillaria persica is een prachtplant. Komt op mijn verlanglijstje te staan. Hebben jullie zandgrond of klei?

Ludo RUTTEN zei

@zandeik: vandaag het eerste kiemplantje van de oi kers gevonden. Onze grond is Kempische zandgrond.

Anoniem zei

zeker mooi zoon tuintje ik zou ook wel zoon paareltje willen hebben! moet ik wel eerst mijn wiet platage verhuizen :p