15 maart 2013

hulp in de keuken



Je keukenruimte opleuken is echt niet moeilijk. En bommen geld hoeft al helemaal niet te kosten. Ik stel je mijn sierlijke keukenhulp even voor:

Gerard, onze Franse eend is er na 3 maanden intensieve training eindelijk in gelukt om me te helpen bij het prepareren van de spaghettisaus.
Franciscus, ons roos varken, wil natuurlijk niet achterblijven en demonstreert dat hij ook een (s)teentje kan bijdragen.
Billy, ons porseleinen konijn, denkt steeds dat ik aan de tomatensaus boontjes toevoeg. Hij verwart spaghetti keer op keer met salade Niçoise. Zijn 2 zussen wonen daar, vandaar.
En tenslotte heb je rechtsboven nog Johnny onze salamander. Vergis je niet, hij verzet geen poot in de keuken. Hij rijdt puur voor zijn plezier op de witloof.

Men zegt wel eens dat mensen die loopbaanonderbreking nemen zoals ik, wegkwijnen in eenzaamheid. Alle sociale contacten die wegvallen en zo. Als je je fantasie gebruikt valt dat best allemaal mee. En je hebt een zee aan tijd ... maar ik kan niet meteen een voorbeeld aanhalen om dat te staven.


6 opmerkingen:

  1. slim,orgineel
    eneen hele mooie nieuwe auto soort
    ge kunt er mischien nog rijk van worden
    ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ;-)
    't Wordt in ieder geval tijd dat 't terug beter weer wordt buiten, dan kunnen we ons terug bezig houden in de tuin!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ga terug werken, Muggenbeet! Je wordt terug kinds! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @zapnimf: ik wil wel terug gaan werken maar kan niet: Canard Gerard moet op doktersvoorschrift elke middag een flinke wandeling doen en hij wil dit enkel doen als ik meega.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. OMG!!!! Hier bestaan behandelingen voor hoor! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dit artikel is uiteraard geïnspireerd door de paapse actualiteit, m.n. de nieuwe paus Franciscus en de legende dat Franciscus van Assisi het vermogen had om met dieren te communiceren.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.