19 februari 2013

overstekend wild

overstekend wild verkeersbord


Ondanks het jarenlange bestaan van talrijke "wildbeheerseenheden" blijken de jagers zich nog steeds niet  te kunnen beheersen. Daarom is er een nieuw verkeersbord van kracht dat de reguliere weggebruikers bij o.m. drijfjachten waarschuwt voor dit "overstekend wild". 

Tracht in voorkomend geval een aanrijding te vermijden, zeker als je auto vol zit. Ze zijn nogal snel van mening dat er sprake is van een overpopulatie. TIP: bij dreiging, je best zo snel mogelijk verstoppen in een bos en knorknor zeggen. De kans dat ze je dan vinden, is heel gering. Zo blijkt toch uit recente ervaring.

8 opmerkingen:

  1. Helaas was dat in Zedelgem, het dorp mijner jeugd (en waar mijn ouders nog steeds wonen), wel even anders:
    http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/westvlaanderen/1.1533650

    Er zouden op heden nog meer dan honderd evers verblijven in die bossen. Afgelopen zondag gingen mijn madam en ik er wandelen. Geen zwijn gezien, op de boswachter (met schietgeweer!) na.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja, ik lees het net op de link die je opgaf. Ik zie dat ook daar het Agentschap betrokken partij is. Als doden of afschieten de enigste beheersmaatregel is die je kan bedenken, ben je erg bekrompen bezig. Meer ruimte voor dieren (ook de wat grotere) is nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al die andacht in de media voor het schieten van een everzwijn... maar helemaal geen aandacht voor > https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4829452606601.2172839.1005159818&type=1

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @tgroenselof: de link werkt op dit moment niet, wat wil je eigenlijk zeggen? Of naar wat wil je verwijzen?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. @siebe: als het op Muggenbeet staat, bestaat het :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Probleem is ten dele te wijten aan de manier waar jachtconsessies zijn opgemaakt. De jachtverenigingen moeten opdragen voor de schade veroorzaakt door het wild, aan (landbouw)gewassen binnen hun concessie. Die jachtverenigingen krijgen dat nog amper verzekerd op dit moment (en zo'n groepje everzwijnen dat zich loos laat gaan op een veld veroorzaakt heel wat schade).
    Enfin tijd om dat te veranderen, ik hou er niet zo van dat mensen rondlopen met wapens over de openbare weg.
    Wel grappig dat ze met zoveel volk slechts één beest konden afschieten. Iets van een kanon en een mug komt in me op.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Voor objectieve informatie over het wild zwijn verwijs ik graag naar de website van Natuurpunt www.natuurpunt.be/nl/everzwijnen-in-vlaanderen_2439.aspx

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.