26 januari 2013

herinnering aan de winter


Omdat ze klappen van dooien, wilde ik deze fragiele combinatie van ijskristallen 
en een bloeiende toverhazelaar toch nog snel vereeuwigen.13 opmerkingen:

De Zandeik zei

Mooie foto. Zo'n tovergeval moet ik mij toch ook eens aanschaffen.

SuperMasj zei

Welke variëteit is deze? In vergelijking met de meeste gele of oranje variëteiten is dit een hele mooi. Ik was van plan me er één aan te schaffen over twee weken...
Knappe foto, een beetje unreal, bloemen in de sneeuw...

Ludo RUTTEN zei

Kopen als ze in bloei staan zodat je echt je ding kunt kopen. Dit is de Diane. Deze bloemt mooier als mijn andere Diane; zonlicht en plantplaats maken ook verschil.

Hilde zei

inderdaad een heel speciale foto. mooi!

natuurlijk-rijk zei

Volgende week passeer ik het arboretum in Kalmthout, denk dat ik hun winkeltje nog eens ga binnenspringen. Mijn Livia trekt hard op deze Diane, al heb ik al vaak gelezen dat de Diane de mooiste onder de roodbloeiende is.

Ludo RUTTEN zei

De Livia bloemen gaan al richting paars en zouden weinig geschakeerd kleuren. Het is ook een heel mooie (toch al een paar van gezien)maar de kleur is doffer minder fel/krachtig dan de Diane. Mijn ervaring is dat de kleuren in het echt anders zijn dan op de foto's op het internet, daarom eerst zien, dan kopen. Ook ruiken want enorm veel verschil per soort.

onderdeappelboom zei

Fantastisch, met die ijskristallen! Ik verplantte onze hamamelis noodgedwongen eind februari vorig jaar. De bloemetjes waren toen bijna uitgebloeid, dus ik had hoop dat het wel zou lukken. Maar dit jaar staat hij nog altijd niet in bloei; er zijn knopjes, dat wel, maar verder beweegt er niets :-( Dus ik ben extra jaloers op dat soort mooie foto's!

Ludo RUTTEN zei

@onderdeappelboom: ik ben vorige winter 3 pas aangeplante hamamelissen (erg jonge) kwijtgeraakt. Nooit eerder gebeurd. Nochtans geplant volgen de 'goede praktijk'.

Menck zei

Uit dit logje spreekt alvast hoop: je verklaart de winter zowaar al voor beëindigd. ;-)
De H. intermedia 'Diane' vind ik persoonlijk de schoonste der Hamamelissen. Je foto onderstreept mijn mening tenvolle.

Zem zei

Schitterende foto! Ik ga gewoon kijken of ik toch nog een plek in mijn tuin heb voor deze schoonheid.

de biodiverse tuinier zei

Ik ga vermoedelijk vloeken als ik durf te bekennen dat ik niet gek ben van Toverhazelaars, maar deze foto is wel echt knap!

Ludo RUTTEN zei

@debiodiversetuinier: ieder zijn smaak maar om een toverhazelaar (die herfstverleuring!, die geuren!, die winterbloemen!)niet mooi te vinden, dat lijkt me moeilijk. Maar het kan blijkbaar :)

madame boerenerf zei

Mooie foto! En deze variëteit krijgt zeker een plaatsje in onze tuin. De mooiste die ik al gezien heb.