9 december 2012

een nieuwe auto

Vandaag heb ik nog eens wat geld uitgegeven. Bij mijn bezoek aan de jaarlijkse geschenkenbeurs van de Looise wereldwinkel heb ik me een nieuwe wagen aangeschaft. Een Citroën. Nooit gedacht dat ik dat merk in huis zou halen. Maar 't is wel een schoontje: een zwarte met een imponerend voorste, made in Madagascar.

vakkundig handwerk, perfect voor onder de kerstboom.

Volgens de autopapieren kreeg de producent voor zijn werk 'voldoende betaald om zich een betere levensstandaard te kunnen opbouwen'. De auto werd geïmporteerd door De Evenaar. Het volledige kunstwerkje werd gemaakt uit gerecycleerd blik - van lege spuitbussen om precies te zijn- en hoe dat precies in zijn werk gaat, daar lees je alles over op deze webpage. Aan één autootje wordt met zijn tweeën een uur lang hard gewerkt, lees ik er. Chapeau! Bewondering is mijn deel... 

detail van mijn nieuwe auto, ...
ik krijg er wat schrik van.


6 opmerkingen:

deanderekrispeeters zei

Hela, geen kwaad woord over Citroën hé. De 2PK (jouw exemplaar is een kruising van de Traction Avant en de 2CV) is waarschijnlijk de verstandigste ontworpen auto die ooit werd gebouwd!

Ludo RUTTEN zei

op de "autopapieren" staat Auto Citroën Traction groot. Het voorste van de auto vind ik heel imponerend. Kris, er zijn mensen die de Citroën geen auto noemen, ik doe dit toch wel? :)

Ludo RUTTEN zei

update: foto van detail van voorste toegevoegd.

SuperMasj zei

Wow, een echte old-timer

bentenge zei

Ik schrok me even een hoedje bij dat voorste en zag er bijna het Kortrijkse wapenschild in. Van een misvormde geest gesproken.

de biodiverse tuinier zei

Ne Traction-Avant!
Mijn lievelingswagen!
...
keizjaloes nu.