5 november 2012

palmhartengerecht

wie werkt, moet ook eten

Een bijzonder gerecht en slechts 10 minuten werk. Dat is altijd meegenomen. Ik maakte het onlangs voor mezelf klaar. Niet uit een kookboek of de Libelle maar eerder toevallig door al het bruikbaars dat nog in de schappen lag bij mekaar te zoeken. Puur uit intuïtie bekwam ik een lokerige spaghetti met Peruaanse palmharten. Echt lekker. Moest mijn naam Piet zijn, het recept zou nu gedrukt en al op de Boekenbeurs te koop zijn. Maar mijn naam is niet Piet, gelukkig.

Recept voor dit 10-minuten-gerecht:

- Kook een portie spaghetti (of andere deegwaren) gaar. Persoonlijk ga ik net iets verder dan al dente.
- Terwijl de pieten gaar koken (niet dé Piet), stoof je 3 teentjes look en een halve ajuin in olijfolie. Vervolgens doe je hier 2 grof gesneden tomaten bij en uiteindelijk ook de Peruaanse palmharten (verkrijgbaar in een glasbokaal bij de Wereldwinkels).
- Zet het vuur af en meng -net voor het opdienen- 1 of 2 schellen kaas met zongedroogde tomaten en komijn (ja, dat is allemaal te verkrijgen) door de saus zodat deze smeuïg wordt. Kruiden deed ik met zeezout (wereldwinkel), peper en paprikapoeder.
- Giet de spaghetti af en kap hem in een diepe teljoor. Schep de saus er bovenop. Moest het niet (alleen) voor jezelf zijn, kan je er nog verse (groene) kruiden bovenop doen voor de zjaar

Smakelijk. 

4 opmerkingen:

  1. Ik heb toch even moeten googelen op 'palmharten'. Weer iets nieuws leren kennen. Fijn, want een culinaire verrijking is immer meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er inderdaad een heel eenvoudig receptje uit en klinkt lekker! ik ken palmharten maar deed er nog nooit iets mee. misschien toch een keertje uitproberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het loopt tegen etenstijd, dus ik krijg echt trek van dit recept. Ik zal ook eens een blikje palmharten aanschaffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik krijg er honger van. Zelfs om 11 uur 's avonds. Smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.