12 november 2012

gevonden wat ik zocht

Door de afboording van het tuinpad is er een nieuwe terreinafbakening gekomen voor de vaste planten rondom. Door de bijkomende ruimte -waarop ik gehoopt had- ontstond er plek voor zo'n 20 nieuwelingen. Ik had aan het scheuren kunnen gaan maar verkoos deze keer toch om op zoek te gaan naar nieuwe vaste planten, soorten met een oranje herfstgloed. Lang duurt zo'n zoektocht bij mij niet want hun intense kleuren kon ik al van ver in de massa onderscheiden. 

Mijn keuze viel op een wolfsmelk die ik ooit nog geprobeerd heb, een vlindervriendelijke geranium en een minder bekende wederik die goed verwildert. Ik trok van ze alle drie een foto om je de warme herfstkleuren te kunnen tonen. Ze werden zonet geplant en ze passen als gegoten in onze tuin. De wintertest komt er zo te voelen ook aan.

Euphorbia griffithii 'Fireglow'

Geranium sanguineum 'Max Frei'

Lysimachia clethroides

2 opmerkingen:

Menck zei

Euphorbia griffithii 'Fireglow' heet het te onzent ettelijke jaren zeer goed gedaan. De plant begon zich na verloop van tijd zelfs als een (ruim 1 meter hoge!) woekeraar te gedragen.
Maar ineens was het gedaan, na een te langdurig natte winter. Want te veel nattigheid wordt de 'Fireglow' steevast fataal. Idem voor sneeuw die lang blijft liggen, overigens. Bescherming op dat vlak is dus aangeboden.
Hoedanook, één ding is absoluut zeker: 't is een prachteuphorbia!

SuperMasj zei

Lysimachia clethroides iseen fantastische plant.
Deze plant heeft ook een sterke aantrekkingskracht op zandoogjes. Hi durft wel een beetje woekeren...
Deze drie foto's bewijzen dat ook vaste planten mooie herfstkleuren kennen