17 oktober 2012

voer voor je medemens

Wie, zoals in het uitstekende Clan, plannen heeft om iemand van kant te maken, kan ik altijd dit mooi plantje aanraden:

blauwe monnikskap naast een moerbei

Voor 1 euro of ietsje meer is deze schitterende vaste plant te koop. De aanschaf van monnikskap is volledig legaal en wordt helemaal niet als verdacht beschouwd. Een paar gram monnikskap volstaat om een mens te doden. Iets wat vroeger wel meer gebeurde maar tegenwoordig wat buiten gebruik is geraakt. De plantenkennis boert er dan ook met rasse schreden op achteruit. Ook gifpijlen werden ermee gemaakt maar wie is tegenwoordig nog in de weer met een blaaspijp of boog? Heel eenvoudig is het om een leeg potteke met draaimolentje (Piet Huysentruyts Salademix bvb.) te vullen met wat monnikskap en je bent vertrokken. Moest het niet lukken, neem dan de Salademix.

vegetarische spruitjesschotel

Wie de mensen rondom zich wel graag ziet, kan -zoals ik gisteren deed- eens met spruitjes aan de slag. Zet de vensters alvast open want de kooklucht stinkt verschrikkelijk. 

Vul een ovenschotel laagsgewijs als volgt: wortelen met rode ajuin (overschot van gisteren), gekookte aardappelen (eveneens overschot van gisteren), giet er wat olijfolie en Ketjap Manis over, gebakken Quorn-blokjes en gaar gekookte spruitjes die op het laatste even mee gebakken worden met de Quorn. Werk het geheel af met een gekruide mix van eieren en room. 20 à 25 minuten in de oven en je hebt een vegetarische schotel om je vingers bij af te likken. Zelf gebruik ik hierbij veel peper, kook ik de spruitjes in water met een groentenbouillonblokje en strooi ik ook wat Piet Huysentruyts Salademix.


5 opmerkingen:

de biodiverse tuinier zei

Heel leuk die Clan. We moeten de laatste aflevering nog bekijken. Dat is iets voor morgenavond of zo.

Zem zei

En, Ludo, geeft die foute monnikskap-salademix nog wel een beetje een mooie, vredige dood?
Voorlopig kies ik liever je spruitenschotel ;-)

Hanneke zei

Oei, gisteren nog monnikskap gegeven aan mijn dochter. Het is haar wel bekomen, ze was heel snel van haar kiespijn af.Gelukkig was het in een homeopatische verdunning.
Je spruiteschotel, die ga ik eens proberen. De hoeveelheid sppriten in de tuin nodigen uit tot enige experimenten.

SuperMasj zei

Aconitum is inderdaad zéér giftig. Slakken blijven wijselijk van de plant af, heb ik gehoord.
Zelf verkies ik toch de ovenschotel

Menck zei

I leeeuuuve spruiten!
Aconitum steelt dan weer absoluut de show tijdens de herfst, niet in het minst omdat hij niet zelden met kop en schouders boven veel van de resterende flora uitsteekt.