30 oktober 2012

ja, er is er eentje jarigEén van de vele gedachtes die bij me opkomen is de deze: is een halve eeuw niet een mooi moment om in schoonheid te stoppen met Muggenbeet en aanverwanten? Zit er echt nog iemand te wachten op de schrijfsels en de foto's van iemand die de papa kan zijn van het gros van de bloggers en blogsters? Staat de geïnvesteerde tijd, die flink uit de hand loopt omdat ik de lat voor mezelf erg hoog leg, nog in verhouding met de toegevoegde waarde? Is het ondertussen niet duidelijk wat mijn punt is? De tijd die me rest, hoe vul ik die het beste in? Zou er iemand een traantje om laten als ik plaats ruim voor de nieuwe groene en vooral jonge bloggersgeneratie? 

Google weet het ook


13 opmerkingen:

Alcyon zei

Allez, proficiat!
Een traantje laten, nee dat niet. Mannen mogen niet wenen ;-)
Zonder uw blog had ik bvb nog nooit gehoord van Hundertwasser. Ook wat ge met uw tuin uitspookt, lees ik graag.
Maar ge moet niet voor mij of iemand anders bloggen; ge moet dat doen omdat ge 't graag doet... Bij mij werd het op den duur een last wegens te druk met bouw, kleine kindjes enz. zodat ik de indruk had dat ik niet anders deed dan zagen. En als het een last wordt, dan stopt ge er beter mee, vind ik.

Maar pas op, schrijven is gelijk een spier. Ge moet ze onderhouden of ze atrofieert...

onderdeappelboom zei

Meneer Muggenbeet, als je je vragen gaat stellen over 'nuttigheid', dan mag je meteen alle uitingen van cultuur schrappen. Inclusief het bloggen. En de filosofie. Liever niet dus, wat mij betreft. Blog maar gewoon verder, ter ondersteuning van de kunsten en de natuur. En euh: proficiat!!!

Zem zei

Van harte gefeliciteerd met een halve eeuw Ludo! En wat fijn dat je een jaar voor jezelf hebt.
Ik lees je blog nu al een jaar graag.
Verrassend ook, je belangstelling voor architectuur. En zoals je je daardoor laat inspireren in huis en in je wilde tuin.
Ludo, blijf wild en deel zo nu en dan een muggenbeet uit.
Maar alleen als je het zelf leuk vindt.
En over "blogpapa", hoe moet "blogoma"zich dan wel niet voelen ;-)

Menck zei

Proficiat, Ludo!
Is 'jonge bloggersgeneratie' welhaast geen contradictio in terminis? Ik zou daar veeleer 'Facebookgeneratie' of 'Twittergeneratie' van maken.
Verder is het zoals Alcyon zegt: in bloggen moet je plezier scbheppen. Als dat er niet langer is: stoppen. Hetgeen ik zou betreuren, zoveel is zeker. Muggenbeet is namelijk al jaren een huis waar ik graag op bezoek kom. Welhaast een thuis, zeg maar. ;-)

Riet zei

Ludo, het zou jammer zijn als je ermee zou stoppen. Het is (meestal) leuk om je blog te lezen en vooral leuk om op die manier in jouw tuin te kunnen kijken.

Heidi , Roel en kinderen zei

Ook wij vanuit Hechtel volgen het reilen en zeilen van jullie via deze blog. Het zou dus spijtig zijn als je ermee zou stoppen!

SuperMasj zei

Proficiat. Ik kom hier graag langs, altijd interessant, en vaak leerrijk. Dus ik zou het betreuren als je ermee stopt, maar dat is jouw keuze.

En wat mij betreft ben je meer dan tien jaar te jong om mijn vader te kunnen zijn.

Linda zei

Hoi Ludo,
Ik vind je blog erg origineel en informatief, lees het nog maar een aantal maanden maar zou het jammer vinden als je ermee stopt. Ik blog zelf nog niet lang maar vind het wel intensief, dus daarom zou ik het wel begrijpen.
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en ik zou er nog eens een nachtje over slapen.

An en Toon zei

Ludo, een dikke proficat! En ja, blijf maar schrijven. Jezelf blijven uitvinden is een garantie op een jong leven! En om de ecologische gedachte verder te verspreiden zijn er nooit blogteksten genoeg. We zijn nog lang niet met 7 miljard ecologisch denkenden op deze wereld. Blijven schrijven dus! ;-)

Anoniem zei

verder doen a.u.b

de biodiverse tuinier zei

Een dikke proficiat Ludo! Grappig dat jij op je vijftigste er over denkt te gaan stoppen met bloggen terwijl ik er op die leeftijd er pas mee startte :-)
Maar vooral voortdoen! - maar enkel als je het zelf leuk vindt - dus vooral niet bloggen voor anderen, maar voor jezelf. Als je de indruk krijgt dat het een "verplichting" wordt - dan is het wellicht tijd om even gas terug te nemen. Maar toch - blijf vooral voortdoen ;-) - zelfs op een lagere frequentie zullen wij allen je posts graag blijven lezen!

aandewaterkant zei

Gefeliciteerd!
Een halve eeuw mens zijn is zeker het moment om eens te overschouwen. Maar twijfel niet aan een eventuele meerwaarde van muggenbeet want die is er zeker. De manier waarop je het leven en werken in zijn geheel beschrijft is inspirerend. Ik hoop dat je verder doet maar wens je vooral veel doen waar jezelf het meeste zin in hebt. Warme groet.

natuurlijk-rijk zei

Nog een late dikke proficiat. Ik ben heel blij dat je al je kennis met die nieuwe generatie bloggers ;-) blijft delen. En ik denk dat we dat allemaal wel eens hebben een blogdipje! Al moet ik wel toegeven dat ik zelf ook selectiever blogs lees, als het over de tuin gaat probeer ik zo veel mogelijk te lezen maar aanverwante onderwerpen zoals uitstapjes, wandelingen, ... laat ik meestal links liggen. Al hoop ik natuurlijk wel dat mensen die zaken bij mij wel komen lezen hihi.