21 oktober 2012

De kruisweg van Scherpenheuvel

De basiliek van Scherpenheuvel is omgeven door een prachtig park. Ook de kruisweg bevindt zich tussen het groen. Met de verkleuring van het loof en de vele vallende herfstbladeren kon ik niet aan de verlokking weerstaan om alle staties eens af te wandelen. Het is een hellend parcours maar zonder zwaar kruis op de schouder is er geen reden tot klagen. Ik was gecharmeerd door de beeldengroep op de Calvarieberg. Ook het smeedwerk rondom de basiliek en de voormalige vestinggracht achter de kruisweg zijn de moeite waard om aandachtig te bekijken. Enkele sfeerbeelden ter illustratie:







De wandeling werd afsloten in De Heerlijkheid (De Vlaspit), een sociaal tewerkstellingsinitiatief vlakbij de basiliek. Ik dronk er een bruine Loterbol, een streekbiertje uit Diest. In De Standaard kreeg ik van die van ons een sjiek cadeau voor mijn komende verjaardag: Moderne Architectuur A-Z van Taschen. Iets waar ik heel blij mee ben.

4 opmerkingen:

  1. heerlijke plaatjes Ludo! vooral die laatste, wat een prachtige rode tinten, dat is herfst op zijn mooist! En na het afleggen van zo'n helse kruisweg heb jij een Loterbol dik verdiend ;-))) groetjes, Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb enkele jaren in Zichem gewoond, du ken het daar een beetje. Mooi plekje, zeker in de herfst.
    Schol

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste,

    U maakt wel een reportage over de "Rozenkransweg" - 15 staties en niet over de "Kruisweg", wat dichter bij de basiliek met 14 staties.

    Theo Swinnen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Inderdaad Theo, goed dat je het corrigeert waarvoor dank.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.