23 juli 2012

de charme van het kaasjeskruid

kaasjeskruid (Lavatera sylvestris 'Primley Blue')
-op de foto klikken voor een groter formaat-

Een halfschaduwhoekje naast ons avondterras. Enkele vaste planten die we recentelijk vonden op kwekerij Bruckeveld heb ik gezelschap gegeven van een Heuchera en het prachtig blauw geaderd kaasjeskruid, Primley Blue.

Dit kaasjeskruid is familie van de stokroos, de Hibiscus en de echte heemst.  De aders van het kaasjeskruid komen terug in de Heuchera en het witte van de Veronicastrum s. 'Spring Dew' en het blauw van de Campanula pyramidalis passen er als gegoten bij. Vlakbij, maar niet op deze foto, groeien nog 2 Geraniums, met name de G. wlassovianum (met de kleur van de donkere aders op het kaasjeskruid) en de blauw-witte G. sylvaticum 'Mayflower'.

Samen een leuk hoekje laag bij de grond. Iets voor mensen die de tijd nemen om er even bij stil te staan. Zo niet, gaat al dat schoons aan je neus voorbij.

"Naar beneden kijken en dan nog stil staan.... zo geraakt mijn gazon niet afgereden!"

"Neen mijnheer, dat is waar en je Brugmansia is ook hééél schoon. Tegen zoveel charme kan mijn kaasjeskruid niet op."

2 opmerkingen:

  1. Ze vallen nog feller op in 't oranje, zo'n Brugmansia. Combineert mooi met een rode Canna én enkele paarse, gevulde Dahlia's.
    Blijf jij maar verder prutsen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geraffineerde, maar subtiele combinatie.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.