12 juli 2012

Col de la Croix de Fer

Op de top van de Col de la Croix de Fer in 2006

Vandaag beklimmen de renners van de Tour nog eens de Col de la Croix de Fer. Het is voor de 16de keer dat deze Alpenreus buiten categorie beklommen wordt. Nog nooit kwam er een Belg als eerste boven. Tijdens onze vakantie in 2006 beklommen we Alpe d' Huez en de Col de la Croix de Fer met de wagen. Het uitzicht op de top (zie onze foto, geplukt bij Flickr) is werkelijk hemels. Ik herinner me dat er nauwelijks volk was en dat je er blauwbessen kon plukken. .... nu gauw naar de TV.

Bekijk hier een oud Flickr-fotosetje met ondermeer het Palais Idéal, Oradour en Alpe d' Huez.

3 opmerkingen:

Christophe zei

Heb deze week al heel veel mooie beelden van uit de Alpen gezien en zodoende aan de vriendin voorgesteld om daar ook eens te gaan rondrijden.

Ludo RUTTEN zei

moet je zeker eens doen Christophe, de Croix de Fer is op de top echt een belevenis. Ook de Pyreneeën zijn de moeite, wij deden er de Tourmalet en de Aubisque... zeer mooi. Alpe d'Huez heeft dan weer echt het uitzicht van een ski-oord en dat vonden we minder.

bentenge zei

Dit jaar zitten we in Aussois, aan de rand van een natuurgebied. Een aanrader wegens de prachtige vallei die erop aansluit. Vorig jaar zaten we in St-Jean-d'Arves, zowat tussen de Croix de Fer en het eindpunt van de tourrit (La Toussuire). Ik kan het enkel aanraden, met een absolute voorkeur voor Aussois. We reden naar de Col de L'Iseran (met de auto) en dat is een prachtige ervaring.