17 juli 2012

aspergevlaai

aspergevlaai met bladerdeeg

Als 't buiten wat droger was, dan zou ik de ganse dag gevuld hebben met het scheren van de beukenhaag. Mijn jaarlijkse terugkerende karwei op de rustdag van de Ronde van Frankrijk. Het leek me wijzer deze klus nog enkele dagen uit te stellen tot alles wat opgedroogd is. In de plaats daarvan ging ik aan de slag met asperges en bladerdeeg. 

Net zoals het kruimeldeeg van gisteren smeekte ook dit bladerdeeg om snel afgebakken te worden. Dat het deeg vervallen was, mag ik niet meer bloggen van die van ons want dat zou een slechte indruk geven, dus zwijg ik er over.

In de verpakking van de lap bladerdeeg zat een recept van een aspergequiche. Voor zover de ingrediënten in huis aanwezig waren, heb ik dit recept gevolgd. Weeral erg gemakkelijk, want bedenk, als ik het kan dan kan iedereen het. Je legt het kruimeldeeg met het bakpapier in de taartvorm en je prikt er de gebruikelijke gaatjes in (met een vork) terwijl de oven voorverwarmt op 200°C.

Op het deeg kap je volgende mengeling: (het recept voorzag verse groenten, hier kwam alles uit glazen bokalen en blik) in stukjes gesneden malse asperges, een gelijke hoeveelheid kikkererwten (de groene erwtjes waren op), 2 afgebakken Quornfilets in reepjes gesneden (dode varkens komen hier het huis niet binnen, ook niet in spekvorm), 3 eieren, een scheutje sojaroom, 2 schellen kaas (500 gram cottage cheese had ik niet in huis) en kruiden. Je zet de gevulde taart een half uur in de heteluchtoven op 200°C. Als het belletje gerinkeld heeft, laat je alles een 10-tal minuten afkoelen en klaar is kees.

Ik vond het best lekker maar ietsje té zout. Wellicht geen rekening gehouden met de bokaalasperges die al aan de zoute kant waren. Een half blokje groentenbouillon was meer dan genoeg geweest, dat extra scheutje zout had ik beter achterwege gelaten. Voor de rest: dik in orde met die aspergequiche. 

2 opmerkingen:

SuperMasj zei

Rijk gevulde koelkast als je het mij vraagt... liggen er nog vervallen spullen in de frigo waar je morgen mee gaat spelen?

Ludo RUTTEN zei

@supermasj: mijn vrouw zit zelden in de frigo. :)