30 mei 2012

Jeff BuckleyGisteren, 29 mei, was het exact 15 jaar geleden dat Jeff Buckley verdronk. Jeff Buckley werd amper 30 jaar oud en stond op het punt een nieuw album op te nemen. Ik heb zijn muziek veel te laat ontdekt maar geniet er ondertussen met volle teugen van. Prachtige stem en goed gitaarwerk. 'Grace', zijn bekendste uit 1994, zou eigenlijk in geen enkele muziekverzameling mogen ontbreken. Maar ja, tegenwoordig wordt er 'gestreamd' zeker?
6 opmerkingen:

Hilde zei

we zijn een groot talent kwijt blijkbaar. ik ken zijn liedjes niet zo, maar hij heeft inderdaad een prachtige stem! ik hou van zijn timbre, zijn hoge tonen en bijwijlen beetje overslaande stemgeluid. zal eens wat meer van hem beluisteren bij gelegenheid! groetjes, Hilde

onderdeappelboom zei

In mijn collectie zit hij; digitaal ondertussen ja, maar dat maakt geen verschil.

Stefaan De Clerck zei

Grace heb ik gekocht op iTunes en toen bleek dat mijn pa de cd al had omdat hij in de Humo de retentie van die cd had gelezen toen die uit gekomen was. Eigenlijk had hij die tweede cd af maar hij wou die volledig overdoen omdat hij niet tevreden was van het resultaat. Wat hij al had opgenomen kan je trouwens oa vinden op iTunes.

Ludo RUTTEN zei

bedankt Stef voor deze informatie.

Tess zei

Ik was een periode echt verliefd op Jeff Buckley, jongens jongens ik draaide niks anders.

Ludo RUTTEN zei

@Tess: dat hoor ik wel meer bij het vrouwelijk volk :)