6 mei 2012

Ecotuinen-weekend

Het jaarlijkse ecotuinen-weekend van VELT vzw komt er terug aan. Op zaterdag 2 en zondag 3 juni gaan de tuinpoortjes van meer dan 100 enthousiaste ecotuinierders voor je open. Op de website van de vereniging staan de deelnemende tuiniers sinds kort online. De deelnemers staan er per provincie gerangschikt. Sommige deelnemers stellen hun tuin slechts 1 dag open, dus wel even goed lezen op hun individuele tuinvoorstelling.


Dit jaar doen we hier in Tessenderlo niet mee aan het weekend zodat we de mogelijkheid hebben om zelf eens andere tuinen en mensen te bezoeken. Ik moet nog een tripje uitwerken maar wellicht gaat het richting provincie Antwerpen. De KHK in Geel zal er zeker bij zijn. Ik vind het heel belangrijk en bemoedigend dat scholen mee op de ecologische kar springen.

Wie graag onze wilde tuin bezoekt -en mij helpt met de bak donkere Mc Chouffe leeg te maken- is altijd welkom. Wel even een e-mail sturen of een telefoontje doen. Als het kan, breng dan ook de zon mee.


5 opmerkingen:

SuperMasj zei

Ik zit hier zelf ook uit te dokteren welke tuin ik een bezoekje ga brengen. Ik zie in de lijst wel niet direct veel tuinen met focus op wat mij vooral interesseert

Hilde zei

heb ook al zo'n eco-tuinen van VELT bezocht. Was super-interessant!!!

bart zei

donkere chouffe? Ah, helaas, ik lust alleen de blonde. Anders direct! :-)

Onderdeappelboom zei

De zon zal snel haar best mogen doen om de tuinen er tegen juni indrukwekkend te laten uitzien... Ach ja, misschien wel troostend om 'echte' tuinen te gaan bezoeken en vast te stellen dat het daar ook maar traagjes groeit allemaal...

SuperMasj zei

Ik heb vandaag met veel plezier een tuin bezicht, niet zo ver van bij mij. Bedankt voor de tip