16 oktober 2011

platgereden rat

verminkt hoofdje van een rat nabij molenaarswoning te Wezemaal

Wat me bij dit stoffelijk overschot opvalt, is het paar tanden van de benedenkaak. Wat een kanjers zijn dat? Dat had ik nu niet verwacht. Vreemd ook dat het lijkje niet opgeschept wordt en in de grond gelegd wordt. Ratten mogen precies 'rotten in hell'. Moest het een hond of pakweg een paard geweest zijn, dan had het corpus allicht niet meer op de straat gelegen. Nochtans zijn ook ratten mooie en sociale dieren. En toch, rattenhotels of rattenverblijven voor in een ecologische tuin..., je leest er nergens over. Hoe komt het toch dat eekhoorns lief zijn en ratten dood gewenst worden? 


2 opmerkingen:

  1. De rat - en dan vooral de hier veelvuldig voorkomende bruine rat - is vaak schadelijk voor de landbouw en is gevreesd als ziekteoverbrenger, al zijn er duidelijk dalingen merkbaar wat dat laatste betreft. Ratten kunnen de Ziekte van Weil, het hantavirus, tularemie en rattenbeetkoorts veroorzaken. In het verleden was de rat gevreesd voor het verspreiden van de pest. Een beestje met een kwalijke reputatie, dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hier blijven de katten ook dagen aan de korst kleven hoor, niemand die die komt afschrapen en begraven.

    En eekhoorns zijn agressieve beesten, allesbehalve lief.

    Van zo'n ecologisch persoon als uzelf zou ik eigenlijk wat meer poeier in het gat verwachten en denken dat u niet vies bent van een roadkill ratje in de oven.

    Lees dit een keer : http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2011/mar/26/i-eat-roadkill

    En bij het opzoeken kwam ik ook nog op een tekst van een modemerk/ontwerper die kleding maakt van aangereden beesten.

    De wereld wordt groen! Jeuj!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.