12 juni 2011

le nouveau konijn est arrivé

het nieuw grijs dwergkonijntje

Gisteren, in de namiddag, werd in een dierenwinkel van Veerle het derde dwergkonijntje gekocht. Het is stukker kleiner dan de 2 hangoordwergkonijnen die we al hadden. De verkoper kon nog niet 100% garanderen dat het een vrouwtje is. Ik neem aan dat we dat snel gaan merken. Na enkele verkennende ontmoetingen met de 2 bewoners van het konijnenhok en enkele duwtjes en achtervolgingen bleek het vrij snel te accaderen tussen de drie dwergkonijnen. Vandaag probeer ik nog een uitloopren in mekaar te flansen al zou het huidige kot volgens de literatuur (boekje over de verzorging van dwergkonijnen) meer dan groot genoeg zijn. Ze zijn alle drie vrij goed handtam, ze laten zich graag vastnemen, al durven ze soms wel eens laten voelen dat hun nagels scherp zijn.

groepsfoto

Rest me nog één grote vraag: wat te doen in de winterperiode? Het kot met konijnen ergens binnen zetten of kunnen we alles buiten laten staan en hoe zit het dan met het risico op een snotvalling, niet zelden het begin van het einde voor een dwergkonijn? Zijn er voedsters, lampreien of rammelaars onder mijn lezers die hier ervaring mee hebben?

3 opmerkingen:

  1. Dat zal een beetje van het winterweer afhangen ook zeker? Als het weer sneeuwt zoals vorig jaar zou ik toch aanraden om de beestjes binnen te zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onze konijnen zitten in een soortgelijk hok. Zij hebben vorige winter gewoon buiten doorgebracht.
    Zorg voor voldoende stro of houtkrullen in hun hok. Ze maken er dan zelf een soort van nest mee.
    Let er wel op dat, indien je niet ineens veel konijntjes wil, ze allemaal hetzelfde geslacht zijn.
    Bij ons zijn er nu ineens 2 konijntjes bij, hoewel het 2 dames waren. De wilde konijnen vonden onze 2 dames blijkbaar wel interessant. Natuurlijk moet je ze in de gaten houden als je ze af en toe vrij laat rondlopen, want zo'n konijn is rapper dan ge denkt.;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. als je wilt weten of het een voedster of rammelaar is, moet he onder de staart kijken.
    beide soorten hebben een spleetje, als je het spleetje een beetje richting staart trekt, komt er een kleine opening.
    zie je dan nog niets, is het een voedster, bij de ram wordt er een klein pijpje zichtbaar

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.