10 april 2011

tuinmeubels

de drie dochters aan het werk

Gisteren schoten de drie dochters wonderwel in actie. Mijn wederhelft had enkele maanden geleden twee houten zetels gekocht in de Kringwinkel. 50 euro voor de 2, niet spotgoedkoop maar gezien de vormgeving en de stevigheid zijn geld wel waard. We vonden wel dat de fletse verniskleur onrecht aandeed aan de zetels.

Om de beide zitmeubels wat meer uit de verf te laten komen, raadde ik daarom aan om er een fris tintje op te zetten, iets purpers, lavendelachtig. Met een brede kwast en een dik penseel klaarden ze in open lucht de klus. Hier en daar werd het gras ook mee geverfd, net als de T-shirts en de broeken maar het eindresultaat was in orde. Ik was al blij dat ze eens vanuit hun luie zetel kwamen. Nu nog een geschikt plaatsje vinden, idealiter ergens waar in de buurt wat paarse bloemen bloeien. Judaspenning of vingerhoedskruid.



2 opmerkingen:

  1. De kleur lijkt mij in elk geval perfect met wilde judaspenning te harmoniëren. (Die bloeit hier dit jaar voor het eerst, joehoe...)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Echt content zien de dochters er toch niet uit met hun taakje. Tieners hé, wel profiteren van de mooie tuin maar er willen in werken, ho maar!

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.