10 maart 2011

weet iemand meer?

Tijdens een ritje met de boemeltrein Brussel-Diest kreeg ik in Zaventem-station dit bizar kasteeltje (of is het een villa?) in de gaten. In mijn architectuurboeken of op het www vind ik geen bijkomende informatie, toch moet deze woonst een heel bijzondere eigenaar of functie hebben gekend. Het gebouw heeft duidelijke art-nouveaukenmerken, wat in het Brusselse natuurlijk niet zo ongewoon is.

Weet iemand meer? Huidige bestemming? Eigenaar? Architect?

"Villa Kakelbont" in Zaventem ???


3 opmerkingen:

  1. wimpelcasting.be27 januari, 2012 08:56

    hallo, voor de opnames van een reclamespot ben ik op zoek naar zo'n kasteeltje, heb je ondertussen meer info over dit prachtige gebouw? groetjes, wim (mail je me naar wim@wimpelcasting.be)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geen idee of dit er nog toe doet, maar hier vind je alle info over dit huis, het staat namelijk op de Vlaamse Inventarislijst Onroerend Erfgoed: https://inventaris.onroerenderfgoed.be/dibe/relict/216239. Bedankt voor je blog, ik heb al veel inspiratie opgedaan voor uitstapjes en planten voor onze tuin :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Helena voor deze reactie, interessante informatie.

      Verwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.