8 juli 2010

wie kent haar naam?

Via een vriendin van mijn vader is deze plant bij mijn ouders terechtgekomen. Daar staat hij als kuipplant in de veranda. Deze week zijn er vier grote rode bloembollen in open gekomen. Hij heeft het er duidelijk naar zijn zin. Jammer genoeg is de naam ervan ons niet bekend. Ook de gulle schenkster wist de exacte naam niet. Ook geblader in wat plantenboeken leverde niets op. Misschien iemand onder jullie? Het aanvoelen van de bladeren lijkt wat op de gekende clivia, de bloemsteel gelijkt er ook op en de bloemen doen ons denken richting familie Proteaceae. Het moet een exoot zijn maar dewelke?

Een prachtige plant waarvan we de naam zoeken.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb totaal geen verstand van planten en ik zit er waarschijnlijk gigantisch naast maar ik vind het op zijn minst toch ietwat gelijken op Scadoxus multiflorus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. bedankt Linn, ik denk dat je er pal op zit. 'Poederkwast' zou de Nederlandse benaming zijn. Merci.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.