9 april 2010

ontluikende schoonheid

De perzik, de sleedoorn, de krentenboompjes en de gele pruimelaar staan al prachtig in bloei. Bloesems, daar is het om te doen. Bij tienduizenden wandelaars staan de bottinekes al klaar om door het Haspengouwse of Hagelandse landschap te klieven. Nog een beetje geduld mensen.

Toch vind je ook nu al prachtige natuur. Niet zozeer bij de miljoenen schilderachtige witte bloempjes van de kerselaars, perelaars of appelbomen maar bij de ontluikende schoonheid van vele sierstruiken. Met de toenemende zon openen hun blad- en bloemknoppen en het is precies dit prille begin van nieuw leven dat ik wonderbaarlijk mooi kan vinden.

De vroege tere bloemen van de stermagnolia kent iedereen wel. Maar heb je al eens stilgestaan bij de ontluikende pimpernoot en gele pavia? Ik weet niet wat jij er van vindt, maar zelf word ik er lyrisch van.

de stermagnolia

de pimpernoot

de gele pavia

4 opmerkingen:

  1. De een nog mooier dan de andere!!


    Ik geniet van allemaal!

    Fijn weekend,

    groetjes Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik dacht echt dat dit over de media ging gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. wauw,prachtige foto’s.

    heel mooi.

    alvast een heel fijn weekend,gr inka en andre

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ook voor mij is het onmogelijk om zomaar aan zoveel schoonheid voorbij te gaan. De natuur zingt welhaast van welbehagen; de lente kwinkeleert.
    Knappe prenten.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.