9 april 2010

je bent welgekomen


Tijdens het eerste weekend van juni zetten we het poortje van onze tuin wijd open. We doen dit voor jullie. Onze "opentuin" kadert in de ecotuindagen van VELT. In het totaal worden er meer dan 100 natuurvriendelijke moestuinen, siertuinen en boomgaarden opengesteld. In Limburg vind je 9 locaties. Met wat puzzelwerk kan je misschien een aantal tuinen combineren.

Meer info over onze tuin én foto's kan je her en der vinden op deze blog ofwel op de site van VELT. De Velt-man die eerder al een bezoekje bracht aan onze tuin, vatte zijn indruk zo samen:

" Een sympathieke tuin met verschillende zithoekjes, zwemvijver, verrassende inkijkjes, allerhande mooie struiken, planten en bomen en plaats voor spontane ontwikkeling. Wandelwegjes lopen links-rechts en geven je steeds een andere indruk van de tuin."

Vanzelfsprekend is de toegang gratis. Hoe het met spijs en drank gesteld gaat zijn, zoek ik nog uit. Onze tuin is hoofdzakelijk een siertuin. Geen sla en kolen dus. Voor 'proper en netjes' moet je elders zijn. Kom je met de wagen, parkeer dan niet op de fietspad.

Google Maps brengt je voor de deur.

7 opmerkingen:

  1. Wat tof als je tuin zo omschreven wordt! Spijtig genoeg ben ik dan niet in het land.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. We komen zeker langs...
    Zelf hebben we ook even overwogen om onze tuin open te stellen, maar we gaan zo graag ook zelf tuinen kijken (en bovendien is er toch nog wat werk bij ons, voor de tuin echt 'publiek-fähig' is.)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hekp ! zo wil er ook wel eentje...
    Hier hebben de konijntjes vrij spel en bijgevolg een plant meer te bespeuren...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik zou zeer graag je tuin eens met een bezoek vereren, al is de afstand (vanuit Oostende) allesbehalve gering. Dit jaar hou ik geen opentuindagen, dus de kans is niet geheel onbestaande. De data heb ik alvast genoteerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gegroet collega-blogger!

    Ik was hier al via Velt terecht gekomen, dus ik was beter geïnformeerd.

    Schonen hof, absoluut een van de leukste!

    Is Chelone geweest?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. voor zover ik weet, is Chelone niet geweest. Ik kan er evenwel geen gezicht opplakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Dank je wel om een reactie achter te laten. Als je opteert om als 'Anoniem' te reageren omdat dit het eenvoudigst is, wil je dan je opmerking wel besluiten met je voornaam/naam? Het is plezant om te weten wie mijn blog bezoekt en reageert. Even simpel als 'Anoniem' is 'Naam/URL'. Van die URL hoef je je niks aan te trekken, je vult gewoon je naam of roepnaam of alias in en ... hopsakee, dat werkt ook. Merci.